Persberichten Eemland zuid, 12.45 uur

Utrecht, 06-05-2008

Aangehouden voor inbraak

HOOGLAND Een 31-jarige man zonder vast woon- of verblijfadres is maandagnacht 5 mei aangehouden. Hij wordt verdacht ingebroken te hebben in een winkel aan Kraailandhof. Een tweede verdachte wist te ontkomen. Politiemensen gingen op de melding af dat twee mannen aan het inbreken waren. Bij het zien van de politie renden de twee weg. Het lukte om een van de mannen in te halen en aan te houden. Er bleek een ruit van de winkel vernield te zijn. De aangehouden man bleek bovendien gesignaleerd te staan als ongewenst vreemdeling. Het onderzoek wordt voortgezet.

Snelheidscontrole

HOOGLAND Bij een snelheidscontrole op de Bunschoterstraat maandagmiddag 5 mei tussen 14.15 en 16.00 uur zijn 43 bestuurders betrapt omdat zij zich niet aan de maximum-snelheid hielden. 1193 bestuurders passeerden de radarpost. De toegestane snelheid bedroeg 80 km/u. De bestuurder met de meeste haast werd geklokt met een snelheid van 105 km/u.

Van laptop beroofd

AMERSFOORT Een 31-jarige man uit Barneveld is maandagavond 5 mei beroofd van zijn laptop. De Barnevelder fietste omstreeks 22.25 uur over de Kattenbroekerweg en werd ingehaald door twee personen op een rode scooter. De bijrijder wist bij het passeren de laptop van de schouder af te trekken. Hierop reden de twee weg in de richting van de Ringweg-koppel. De politie heeft de zaak in onderzoek en roept eventuele getuige(n)op zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844.

Verkeersongeval met dodelijke afloop

AMERSFOORT - Een 59-jarige man uit Amersfoort is maandag 5 mei overleden na een verkeersongeval. De politie kreeg omstreeks 09.00 uur de melding dat een ernstig verkeersongeval op de Hogeweg had plaatsgevonden waarbij een automobilist bekneld was geraakt.

Ter plaatse bleek dat een 22-jarige man uit Amersfoort, bestuurder van en bestelbus, uit de richting van Hoevelaken richting Amersfoort reed. Op de Hogeweg raakte hij op de weghelft van het tegemoetkomende verkeer en raakte frontaal een 59-jarige automobilist uit Amersfoort. De bestelbus kwam midden van de weg tot stilstand en de auto met aanhangwagen - kwam tot stilstand in de rechterberm en deels op het fietspad. De 22-jarige man was zelf uit zijn bestelbus gestapt en is later per ambulance naar het ziekenhuis in Amersfoort vervoerd. De 59-jarige man zat bekneld in zijn auto en moest door de brandweer worden bevrijd. De man had ernstig letsel en voor hem werd de traumahelikopter ingeschakeld. De man is per ambulance naar het UMC Utrecht vervoerd. Daar is hij s middags aan zijn verwondingen overleden. De Hogeweg is tussen de Barneveldseweg en de Koedijkerweg vanaf ongeveer 09.00 uur tot 13.30 afgesloten geweest. De 22-jarige man is nadat hij uit het ziekenhuis is ontslagen, verhoord op het politiebureau.

De politie doet onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval en vraagt daarvoor ook getuigen om contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid. Dit kan via op tel: 0900-8844.

Aangehouden na doorrijden

AMERSFOORT Een 17-jarige jongen uit Amersfoort is zondag aangehouden nadat hij was doorgereden na het veroorzaken van een aanrijding. Omstreeks 20.30 uur kreeg de politie de melding dat een fietsster gewond was geraakt op de kruising Zuidsingel Kamp na een aanrijding met een scooterrijder. De vrouw was wel gewond, maar hoefde na controle door ambulancepersoneel niet mee naar het ziekenhuis. De jongen was doorgereden maar een getuige noteerde het kenteken van de scooter. De politie hield de jongen later bij zijn woning aan. Bij de aanhouding van de jongen bemoeide omstanders zich ermee, wat uitmondde in duw- en trekwerk met agenten.

Gewond bij brand

LEERSUM Een man uit Leersum is vrijdag 2 mei gewond geraakt bij een autobrand. Omstreeks 23.00 uur kreeg de politie de melding dat aan de Ginkelseweg een auto vlam had gevat. Toen de agenten ter plaatse kwamen, was de brandweer al aan het blussen. Ook een schuur stond inmiddels in brand. Een bewoner was ernstig gewond geraakt aan zijn hoofd, rug en handen. De man is per ambulance naar het UMC te Utrecht vervoerd. Zijn huidige toestand is onbekend. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.