Persberichten Heuvelrug 13.00 uur

Utrecht, 06-05-2008

Bekeurd voor overlast

LEERSUM Politiemensen traden maandagavond 5 mei op tegen overlast bij het winkelcentrum aan Honingraat. De overlast werd veroorzaakt door onder meer vier personen die luidruchtig waren en een biertje in hun handen hielden. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt en de rest van de groep werd weggestuurd.

Winkeldief aangehouden

VEENENDAAL Een 16-jarige jongen uit Veenendaal is maandagmiddag 5 mei omstreeks 14.30 uur aangehouden. De Veenendaler wordt verdacht van diefstal uit een winkel aan de Hoofdstraat. Na de melding stelden politiemensen een onderzoek in en gingen naar de winkel. De dief had inmiddels de winkel verlaten, maar zijn looproute werd doorgegeven door winkelpersoneel. Uiteindelijk lukte het om de Veenendaler vlakbij zijn woning aan te houden. In een tas werden meerdere kledingstukken met bijbehorende labels aangetroffen. De Veenendaler werd ingesloten en is inverzekering gesteld.

Verkeersongeval

LEERSUM - Op zondag 4 mei omstreeks 14.50 uur heeft aan de Haarweg een verkeersongeval plaatsgevonden. Hierbij raakte een motorrijder gewond.

De 29-jarige motorrijder uit Woudenberg reed vanuit Overberg over de Haarweg richting Maarn toen hij vlak voor de bocht onderuitging. Het slachtoffer gleed met zijn motor over het wegdek en kwam terecht tegen een inzittende van een bestelbus. Waarschijnlijk gleed hij uit over paardenpoep dat op de weg lag. De motorrijder heeft aan het ongeval mogelijk een gebroken sleutelbeen overgehouden. Ter controle is hij overgebracht naar het ziekenhuis.

Verkeersongeval

DOORN - Op zondag 4 mei omstreeks 15.50 uur raakte een bestuurder van een scooter en een opzittende gewond bij een verkeersongeval.

Op het moment dat een automobiliste, 48-jaar en afkomstig uit Houten, vanaf het Doornse Gat de Leersumsestraatweg op wilde rijden kwam er een scooter met een opzittende aan uit de richting van Leersum. De bestuurder van de scooter (man, 17 jaar uit Houten) en de opzittende (vrouw, 17 jaar uit Doorn) kwamen via de motorkap van de auto op het wegdek terecht. De bestuurder van de scooter is met been- en nekletsel overgebracht naar het UMC. De passagier van de scooter is met armletsel naar het ziekenhuis vervoerd. Onderzoek van de politie wees uit dat de 48-jarige automobilist de scotero over het hoofd heeft gezien op het moment dat zij de Leersumsewestraatweg op wilde rijden.

Rijden onder invloed

VEENENDAAL Een 21-jarige automobilist uit Polen is op zondag 4 mei omstreeks 17.00 uur met zijn auto van de weg geraakt. Na ademanalyse door agenten bleek dat de man te diep in het glaasje had gekeken. De verdachte werd door agenten aangehouden op de Moleculenstraat. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat de verdachte 505 ug/l in zijn bloed had. Er is een proces-verbaal tegen de man opgemaakt en hem is een rijverbod van 5 uur opgelegd.