Expertisecentrum Informele Zorg verder als Expertisecentrum Mantelzorg

06/05/2008 13:43

MOVISIE

Het Expertisecentrum Informele zorg (EIZ) gaat verder onder de naam Expertisecentrum Mantelzorg. Met de naam veranderen ook de huisstijl én de website. De doelstelling van het centrum blijft hetzelfde: bijdragen aan (mantel)zorgondersteuning met kennis, onderzoek en advies voor alle sectoren waar mantelzorg een rol speelt. Het nieuwe websiteadres is www.expertisecentrummantelzorg.nl.

Nieuwe website
De website van het Expertisecentrum Mantelzorg is compleet vernieuwd en biedt een breed scala aan onderwerpen op het terrein van mantelzorg(ondersteuning). Er zijn onder andere thematische dossiers te vinden met informatie toegespitst op sectoren en thema's zoals Wmo, respijtzorg, dementie, arbeid en zorg. Nieuw is de digitale databank MantelzorgImpuls met inspirerende voorbeelden van mantelzorg(ondersteuning). Voor wie zijn of haar kennis over mantelzorg wil toetsen, is er een mantelzorgquiz. Ook kunnen websitebezoekers zich abonneren op het tweemaandelijks e-zine met actualiteiten over mantelzorg(ondersteuning).

"In de zes jaar van het bestaan van het Expertisecentrum Informele Zorg kreeg het begrip mantelzorg een duidelijker plaats in politiek, beleid, werkvelden en in de samenleving. Ook de noodzaak van goede mantelzorgondersteuning heeft bredere erkenning gevonden. Maar er is nog een wereld te winnen en dat is van groot belang in het licht van de ontwikkelingen in de samenleving. Door het begrip mantelzorg transparant in onze naam én in ons logo te hanteren, kunnen wij daaraan beter bijdragen", zegt Trudy Schreuder Goedheijt, coördinator van het Expertisecentrum Mantelzorg over de veranderingen. "We blijven werken met en voor alle sectoren waar mantelzorg een rol speelt. Met deze vernieuwingen zorgen we ervoor dat iedereen optimaal van onze expertise kan profiteren."

Over het Expertisecentrum
Het EIZ werd in 2001 opgericht onder de vlag van het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn (NIZW) met als doel een bijdrage te leveren aan de versterking van mantelzorg en mantelzorgondersteuning. In 2007 ging het EIZ verder als samenwerkingsproject van Vilans en MOVISIE, met adviseurs vanuit beide organisaties. Het Expertisecentrum Mantelzorg zal ook op deze manier blijven werken.





http://www.expertisecentrummantelzorg.nl