Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Huldiging jubilarissen bij CFIJ at the movies

Op zaterdag 19 april gaf het Christelijk Fanfarecorps IJsselmonde uit Rotterdam samen met het Jeugd en Opstaporkest IJsselmonde, de Fluitkids en de brede schoolblokfluiters Beverwaard een concert met als thema: CFIJ at the movies.

Buiten werd het publiek opgewacht door een echte portier, binnen kreeg men een programma in de vorm van een filmscript uitgereikt door 2 charmante gastvrouwen. Over de rode loper, geflitst door de fotograaf kon je plaatsnemen, genietend van de filmbeelden die op een groot scherm geprojecteerd werden.

Ook de cast, verkleed als personages uit de film, kwam over de rode loper, gevolgd door de dirigent: Koos de Jong. De regisseur zorgde voor een snelle opeenvolging van de nummers. Het programma bood voor elk wat wils: van Sister Act tot Back to the future, van Evita tot James Bond en van Grease tot Pirates of the Caribbean. Ook de jeugdige muzikanten speelden muziek behorende bij het filmthema: o.a. Harry Potter, The Muppets en Yellow Submarine werden uitgevoerd. Ook werd het publiek verrast met 2 nummers waarbij de solo gezongen werd door één van de muzikanten.

Vlak voor de pauze werd het programma onderbroken door Wim van der Wel, die namens de bond 2 jubilarissen kwam huldigen: Anneke van der Hout-Boelhouwers 40 jaar lid en Cor van Kapel 50 jaar lid. Beiden werden zij bedankt voor alles wat zij voor hun club hebben gedaan de afgelopen jaren. Natuurlijk werden de spelden vergezeld van een bos bloemen.

Aan het eind was er nog een toegift, waarbij alle muzikanten, jong en oud, meededen en het publiek naar huis stuurde onder de klanken van Conquest of Paradise.