Itec ontvangt order snelle krathandeling, sorteersysteem InterChicken

06/05/2008 14:44

Itec Systems B.V.

Het Almeerse bedrijf ITEC Systems BV, (Kadegriend 7) heeft van het Bodegraafse bedrijf InterChicken, een miljoenen opdracht verkregen voor de ontwikkeling en levering van een State of the Art Krathandling- en Sorteersysteem voor verpakte kipproducten.

Het systeem, bestaande uit oplegtransport voor georderpickte kratstapels, liftsystemen met ontvangsttransportbuffer, ontstapelsystemen voor kratten gevolgd door een uitneemstation voor de pakjes. Deze pakjes worden op de weeg- en etiketteerunits gelegd, waarna de geëtiketteerde producten volautomatisch getransporteerd worden naar een uitsorteersysteem met een groot aantal klantposities. Lege kratten worden geheel automatisch aangevoerd in relatie tot de producthoogte. Het geheel werkt voor diverse CBL-kratten. Vanuit het uitsorteersysteem worden de gevulde kratten naar een kratstapelstation getransporteerd en gestapeld. De volle stapels worden automatisch met behulp van een kratstapel-shuttle naar een lift voor 2 kratstapels getransporteerd om vervolgens bij de expeditie gereed te staan voor transport.

InterChicken en ITEC werken samen met Espera uit Heeze (weeg- en etiketteerunits) en CSB uit Breda (orderverwerkingssoftware) om ervoor te zorgen dat deze installatie in staat zal zijn miljoenen verpakte kipproducten jaarlijks te wegen, etiketteren en per klant uit te sorteren.

InterChicken is leverancier van een compleet aanbod kip- en poeliersproducten. Haar doelstelling is de behoefte van de consument te vertalen naar concepten voor retailers, groothandels en institutionele markten. Concepten die rendement opleveren. Merken van InterChicken zijn Halal, WkDoc, Roasty, Royal Forest, ChickenGrill, Balanskip, Easy Cuisine, Label Rouge en Gandeurkip.

ITEC Systems BV is een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in industriële automatisering voor allerlei takken van industrie. ITEC ontwerpt en bouwt machines op maat en bestaat uit een hecht team van ervaren, praktisch ingestelde technische specialisten. Het team is ervaren in het analyseren van productiesituaties en -systemen en het doen van concrete verbeteringsvoorstellen. Zowel het ontwerp, de bouw, de besturing als de inbedrijfstelling van een machine en het integreren in de productiesituatie bij de klant worden geheel in eigen beheer uitgevoerd. Het kan hierbij gaan om zowel een aanpassing aan een bestaande productiemiddelen als om een compleet nieuwe productie- of verpakkingslijn. ITEC opereert in Nederland en de omliggende landen, maar ook in wat verder gelegen gebieden als Italië, Finland, India en de Verenigde Staten zijn projecten gerealiseerd.





http://www.itec-es.com/