BedrijfsautoRAI

Honderdste Scania voor Schuitema NV

(5/6/2008)
Schuitema, de drijvende kracht achter de C1000 supermarktformule, heeft onlangs de honderdste Scania in haar wagenpark in gebruik genomen. Het voertuig, een Scania P310 LA4X2 MNA twee-assige distributietrekker, is uitgerust met een zuinige en schone 310 pk 9 liter Euro 4 EGR-motor. Het voertuig is afgeleverd door de vestiging van Scania Beers te Amersfoort.
Met het hoofdkantoor in Amersfoort en 6 distributiecentra verspreid over het land bedient Schuitema alle bijna 443 C1000 supermarkten. Elke dag krijgen die C1000 winkels verse producten geleverd om ervoor te zorgen dat de consument krijgt wat hij verwacht. Uiteraard is het dan belangrijk vrachtwagens te hebben, waarop je kan vertrouwen. De vrachtautoâs beschikken over drie temperatuurzones om op die manier alle categorieën goederen in één rit te kunnen combineren.

De redenen waarom Schuitema wederom voor Scania kiest zijn zeer divers. De CP16 dagcabine speelde met zijn goede ergonomische eigenschappen en de royale ruimte een belangrijke rol, alsmede het prima brandstofverbruik en de veiligheid van het voertuig. Doorslaggevend bij de afweging waren echter het dichtvertakte servicenetwerk door geheel Nederland en de lage kilometerkostprijs.

Fotobijschrift: De heer H. Pierik (R) van Schuitema N.V. ontvangt de sleutels van de nieuwe Scania distributietrekker uit handen van de heer C. van Egmond en de heer A. van Veldhuizen (L) van SCANIA Beers B.V.

The European Road Transport Show 2007