Gemeente Haaksbergen

Herontwikkeling hoek Hengelosestraat - Veldmaterstraat

De aanvankelijke opzet voor het herontwikkelen van de hoek Hengelosestraat/Veldmaterstraat is fors gewijzigd. De Nota van uitgangspunten die burgemeester en wethouders vandaag hebben vastgesteld en aan de gemeenteraad gaan voorleggen gaat uit van het zoveel mogelijk handhaven van het groen op die hoek. Ook het aanvankelijke idee om de hoek te markeren met een gebouw van 7 bouwlagen is verlaten.

De `houtkoolschets' die samen met de projectontwikkelaar ontwikkeld is op basis van de nu gepresenteerde randvoorwaarden laat zien dat, na sloop van het voormalige garagebedrijf, slechts een klein deel van de rand van het terrein bebouwd wordt.

Er komen woningen met de achtertuinen grenzend aan de Stepelerveldweg en enkele woningen die met de achtertuin aan het bedrijventerrein De Greune grenzen. Achtertuinen waarin eventueel ook werkruimte denkbaar is waardoor een overgang ontstaat van het bedrijventerrein naar de woonbebouwing. De woningen worden bereikt via een woonstraat vanaf de Veldmaterstraat.


* Meer informatie over randvoorwaarden