Astma Check-up bij Mediq Apotheek

06/05/2008 14:56

Mediq Apotheek

Van maandag 5 mei tot en met vrijdag 9 mei vindt een Astma Check-up actie plaats bij Mediq Apotheek. De Astma Check-up is gratis en duurt niet langer dan een kwartier.

Tijdens controles van het Astma Fonds, in 2007, bleek dat bij meer dan de helft van de gecontroleerde astmapatiënten de astmatherapie niet optimaal is. Voor iedere astmapatiënt geldt het advies om jaarlijks de toegepaste inhalatietechniek te laten controleren. Deelname aan de Astma Check-up actie bij Mediq Apotheek is een geschikt moment om dit te doen. Aanpassing van medicatie geeft gemiddeld bij 50% van de patiënten een verbetering in de fysieke gesteldheid.

Bij de Astma Check-up actie geeft Mediq Apotheek een persoonlijk en deskundig advies over de werking (en eventuele bijwerking) van astmamedicijnen. Samen wordt een specifieke vragenlijst ingevuld, waarmee kan worden bepaald op welke wijze de astma beter onder controle kan worden gekregen. Hierbij wordt naar drie zaken gekeken:


1. Afstemming van de medicatie op de huidige situatie

2. Geschiktheid van de gebruikte inhalator

3. Mogelijke verbetering van de inhalatietechniek

Aanpassing van de therapie vindt in overleg met de huisarts plaats. Kinderen kunnen tijdens de Astma Check-up actie een echt 'inhalatiediploma' behalen.

De Astma Check-up vindt plaats in de spreekkamer van Mediq Apotheek. Een afspraak kan ter plaatse of telefonisch worden gemaakt. De dichtsbijzijnde plaats waar een Astma Check-up gedaan kan worden, is te vinden op www.mediq-apotheek.nl





http://www.mediq-apotheek.nl