KNWV

Nieuwsbericht Surfen

6-5-2008

Wederom podiumplaats Kitesurfer Kevin Langeree tijdens World Cup

Kitesurfer Kevin Langeree heeft in het Zuid-Amerikaanse Venezuela een tweede plaats gepakt tijdens de derde World Cup wedstrijd van het seizoen. De 19-jarige Noordwijker moest in de zenuwslopende finale zijn meerdere erkennen in aartsrivaal Aaron Hadlow.

Nederlands kampioen Kevin Langeree ging in Venezuela, na zijn
overwinning twee weken geleden in Frankrijk, vol goede moed van start. Onder zwakke windomstandigheden haalde Langeree zonder veel problemen de finale. Na enkele sterke heats bleek regerend wereldkampioen Aaron Hadlow wederom de tegenstander in de finale.

Zowel in Mexico als in Frankrijk stond Langeree tegenover Engelsman Hadlow. Tijdens de finale in Venezuela ging het lange tijd gelijk op en besloot de jury pas na lang overleg dat Hadlow uiteindelijk de beste was op het water.

Door de nederlaag moest Langeree zijn eerste plaats op de
wereldranglijst weer afstaan aan Hadlow. Tsja, ik baal natuurlijk dat ik de wedstrijd niet heb gewonnen, maar ik heb goed gevaren en Aaron was net iets sterker deze keer, liet een nuchtere Langeree na afloop weten.

De nederlaag maakt voor Kevin Langeree echter geen einde aan het gevecht om de wereldtitel. Vorig jaar kwam ik pas halverwege het seizoen echt in vorm. Daarna won ik drie wedstrijden achter elkaar. We varen nog zeven wedstrijden, dus alles is nog mogelijk.

Over een maand staat de vierde van in totaal tien World Cup
wedstrijden op het programma. Langeree moet dan wederom de Atlantische Oceaan over om in Cabarete (Dominicaanse Republiek) te varen.