Politie Groningen

Stadjer aangehouden voor betrokkenheid bij brand

Onderzoek brand Euroborg

Groningen, 06-05-2008 o De politie heeft zondagmiddag een 34-jarige man uit Groningen aangehouden voor betrokkenheid bij de brand in de Euroborg. De Stadjer wordt verdacht van brandstichting en openlijke geweldpleging.

De verdachte bekende een brandende wc-rol te hebben gegooid. Hij mocht dezelfde avond na het verhoor het politiebureau verlaten. De officier van justitie zal op basis van alle feiten en omstandigheden beoordelen wat het aandeel van de 34-jarige in de tribunebrand is geweest. Het staat in ieder geval vast dat de verdachte zich, door het gooien van een brandende rol, heeft misdragen.

Beslissing

Tegen de Stadjer zal proces-verbaal worden opgemaakt. Het betreft de tweede aanhouding in deze zaak. De officier van justitie zal op termijn beslissen wat met de verdachte zal gaan gebeuren. Het onderzoek naar de toedracht van de brand in de Euroborg is nog in volle gang.

Informatie

Het onderzoeksteam is nog steeds op zoek naar getuigen van de brand of naar mensen die aanvullende informatie kunnen geven. Men kan contact opnemen met het team door te bellen met het landelijke telefoonnummer 0900-8844.