Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 6 mei

OOSTERHOUT NB, 6 mei 2008

Jongen (16) pikt zakje drop

OOSTERHOUT: De politie heeft maandagavond kort voor 18.00 uur een 16-jarige jongen uit Oosterhout aangehouden wegens diefstal. Hij pakte bij een verkooppunt bij het zwembad aan de Bredaseweg een zakje drop weg, maar een medewerkster zag dat gebeuren. Met medewerking van een collega kon de jongen in de kraag worden gepakt. Hij is meegenomen naar het bureau en na verhoor overgedragen aan zijn ouders. Bekeken wordt of hij verwezen kan worden naar bureau HALT.

Dronken bewoner asielzoekerscentrum aangehouden

DONGEN: Een 45-jarige bewoner van het asielzoekerscentrum aan de Schoolstraat is dinsdagmorgen kort na 00.00 uur aangehouden wegens openbare dronkenschap. De politie kreeg een melding over een man die met een mes zwaaide. Ter plaatse bij zijn woning op het terrein bleek de verdachte erg dronken en wilde hij zichzelf met een mes steken. Dat konden agenten voorkomen, maar de man wilde steeds opnieuw iets uit de kast pakken. Uiteindelijk werd besloten de recalcitrante man mee naar het bureau te nemen. Hij verklaarde daar het leven niet mee te zien zitten vanwege relationele problemen. Hij is na verhoor heengezonden.

Inwoner Wijk bij Duurstede gearresteerd na huiselijk geweld

DONGEN: De politie heeft een 34-jarige inwoner van Wijk bij Duurstede aangehouden wegens huiselijk geweld. Dat gebeurde dinsdagmorgen rond 02.00 uur bij de woning van zijn vriendin. Zij had de politie gebeld, nadat zij enkele klappen van de man had gekregen. Na het incident vluchtte ze weg naar een vriendin. Ze zegt al vaker door haar vriend, die sinds enige tijd bij haar inwoont, te zijn mishandeld. De verdachte stelt ook klappen van zijn vriendin gekregen te hebben. Hun relatie zou al even hoogoplopende spanningen kennen.

Verkeerscontrole in Oosterhout: 50 bekeuringen

OOSTERHOUT: De politie van het team Oosterhout heeft dinsdag op de Burgemeester Elkhuizenlaan en Wilhelminalaan een algemene verkeerscontrole gehouden. Daarbij werden in totaal 50 bekeuringen uitgeschreven. Dat betrof het niet dragen van de autogordel (21x), het niet kunnen tonen van het rijbewijs (6x), het niet hebben van een rijbewijs (1x), het niet dragen van een helm (1x), niet handsfree bellen (4x), door een rood verkeerslicht rijden (2x) en het overschrijden van de maximumsnelheid (15x). Ook werden 17 bromfietsen en 10 snorfietsen op de rollertestbank gecontroleerd.

Aanmelden via www.politiemwb.nl

Met vakantie? Meld het bij de politie!

TILBURG: Inwoners van de regio Midden en West Brabant die met vakantie gaan, kunnen dat met behulp van een vakantiekaart uiterlijk een week voor vertrek doorgeven aan de politie. De vakantiekaart staat op de website www.politiemwb.nl of is verkrijgbaar op het politiebureau. Via het nummer 0900 88 44 kunnen de gegevens ook telefonisch worden doorgegeven. De politie biedt deze service het gehele jaar. Er is één voorwaarde: de vakantieperiode moet minimaal 7 aaneengesloten dagen duren.

Het inleveren van de vakantiekaart betekent niet dat een woning permanent bewaakt wordt. De woning wordt in het gebruikelijke surveillancepatroon betrokken. Wel stelt de vakantiekaart de politie in staat om in geval van brand, inbraak of andere calamiteiten een persoon te benaderen aan wie de woning is toevertrouwd (sleutelhouder).

Beveiligen helpt

Inwoners kunnen hun huis en directe omgeving met niet al te ingrijpende maatregelen beter beveiligen zodat de kans op een inbraak flink afneemt. In het kader van het Politiekeurmerk Veilig Wonen geeft de politie graag advies.

Meer tips op internet

Naast beveiliging kunnen inwoners voor en tijdens hun vakantie veel andere maatregelen nemen om een misdrijf te voorkomen. Op www.politiemwb.nl staan onder de knop preventie nuttige tips voor een onbezorgde vakantie, waaronder de vakantietest: een korte checklist om te zien of men goed voorbereid op vakantie gaat.

Auteur: Andre van den Hul