Gemeente Beek


Scholieren Sponsorloop voor Casa do Caminho

Het was alweer voor de 4e keer dat de `Becha-Rabo jeugdloop' op 27 april 2008 door A.V. Caesar werd georganiseerd. Deze loop werd 4 jaar geleden in het leven geroepen om de jeugd van de basisscholen in Beek de gelegenheid te geven op een laagdrempelige en plezierige manier kennis te laten maken met de atletieksport.

De gemeente Beek draagt deze jeugdloop dan ook een warm hart toe en droeg via NJOY haar steentje bij aan het laten slagen van deze jeugdloop. Tevens nam de wethouder van sport dhr. Thijs van Es de prijsuitreikingen voor zijn rekening.

Zondag 27 april stond de 4e Becha-Rabo Jeugdloop geheel in het teken van de sponsorloop voor een kindertehuis voor zwerfkinderen in Brazilië, "Casa do Caminho" genaamd. Bart Bijen uit Groot-Genhout is als directeur van dit kindertehuis geen onbekende in de gemeente Beek.

De scholieren uit Beek leverden met hun sportieve inspanning een bijdrage aan verbetering van de leefomstandigheden van hun Braziliaanse leeftijdsgenootjes. De deelnamekosten aan deze sponsorloop van 2 euro per kind kwamen geheel ten goede aan dit goede doel.

Winnaars van de Bechaloop 2008