Gemeente Medemblik

Voor Loopgroep Medemblik smaakt Bevrijdingsloopestafette naar meer

`Petje af voor deze puike prestatie. Wat jullie hebben gedaan past heel mooi bij het thema van 4 en 5 mei; vrijheid en solidariteit. Samen lopen is ook solidair zijn met elkaar.' Warme woorden van burgemeester Theo van Eijk voor de loopgroep Medemblik. Hij zei ze op Bevrijdingdag na het ontsteken van het bevrijdingsvuur bij het oorlogsmonument aan de Breedstraat in Medemblik.

De loopgroep Medemblik nam deel aan de Bevrijdingsloopestafette. Opvallend fris hadden die de 168 kilometer vanaf Wageningen, waar het bevrijdingsvuur rond middernacht werd opgehaald, afgelegd. Tot Almere gebeurde dat fietsend en per auto. Daarna werd het traject (78 kilometer) hardlopend afgelegd. Keurig op schema kwam het team, dat uit elf lopers bestond, om 15.30 uur via de Westerhaven bij de Kwikkelse brug aan. Daar sloot Theo van Eijk aan voor de laatste honderden meters naar de Breedstraat.

Voor het eerst
Het was voor het eerst dat vanuit Medemblik werd meegedaan aan de Bevrijdingsloopestafette. Als het aan de loopgroep Medemblik ligt krijgt dit een vervolg. Ze kunnen in ieder geval op steun rekenen van Theo van Eijk. `Volgend jaar wil ik er vanaf het begin bij zijn en zelf ook een groter deel lopen,' verzekerde hij.