Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 6 mei

TILBURG, 6 mei 2008

Tilburger aangehouden na mishandeling vriendin

TILBURG: De politie heeft maandagavond rond 23.30 uur een 63-jarige inwoner van Tilburg aangehouden in verband met huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn vriendin, een 47-jarige Tilburgse vrouw, te hebben geslagen met een stuk hout. De vrouw hield daar letsel aan haar gezicht aan over en is naar het ziekenhuis gebracht. De Tilburger is op het bureau in verzekering gesteld.

Familieruzie resulteert in twee aanhoudingen

TILBURG: Twee Tilburgers van 37 jaar zijn dinsdagmorgen kort voor 03.00 uur aangehouden in de Mascagnistraat. Agenten reageerden op een melding over een familieruzie. Ter plaatse bleek een 40-jarige Tilburger belaagd te worden door diverse familieleden, waaronder de twee verdachten. Het conflict zou gaan over een vrouw die in de woning van de 40-jarige Tilburger verbleef. Daarmee was de familie het niet eens. Omdat de ruzie hoog hoog opliep en de agenten niet de ruimte kregen om te bemiddelen, werd besloten de twee Tilburgers mee te nemen naar het bureau voor een afkoelingsperiode. Het tweetal is in de loop van dinsdag op vrije voeten gesteld.

Beekse automobilist mogelijk slachtoffer stenengooier

HILVARENBEEK: Een 57-jarige automobilist uit Hilvarenbeek heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag. De man reed zondag 4 mei rond 10.30 uur over de N269 ter hoogte van het viaduct met de Akkerstraat toen hij plotseling een schim zag en een klap hoorde tegen zijn auto. De voorruit van zijn auto werd op twee plaatsen beschadigd. De automobilist vermoedt dat hij het slachtoffer is geworden van een stenengooier, hoewel er geen stenen gevonden zijn. De politie stelt een onderzoek in en roept andere automobilisten op zich te melden (0900-8844) als zij getuige zijn geweest van het incident.

Tilburger aan de haal met flessen port en gel

TILBURG: De politie heeft dinsdagmiddag kort voor 15.00 uur een 43-jarige Tilburger aangehouden wegens winkeldiefstal. De man probeerde enkele flessen port en een potje gel te stelen bij een supermarkt aan het Korvelplein, maar een personeelslid had hem door. De Tilburger is meegenomen naar het bureau.

Aanmelden via www.politiemwb.nl

Met vakantie? Meld het bij de politie!

TILBURG: Inwoners van de regio Midden en West Brabant die met vakantie gaan, kunnen dat met behulp van een vakantiekaart uiterlijk een week voor vertrek doorgeven aan de politie. De vakantiekaart staat op de website www.politiemwb.nl of is verkrijgbaar op het politiebureau. Via het nummer 0900 88 44 kunnen de gegevens ook telefonisch worden doorgegeven. De politie biedt deze service het gehele jaar. Er is één voorwaarde: de vakantieperiode moet minimaal 7 aaneengesloten dagen duren.

Het inleveren van de vakantiekaart betekent niet dat een woning permanent bewaakt wordt. De woning wordt in het gebruikelijke surveillancepatroon betrokken. Wel stelt de vakantiekaart de politie in staat om in geval van brand, inbraak of andere calamiteiten een persoon te benaderen aan wie de woning is toevertrouwd (sleutelhouder).

Beveiligen helpt

Inwoners kunnen hun huis en directe omgeving met niet al te ingrijpende maatregelen beter beveiligen zodat de kans op een inbraak flink afneemt. In het kader van het Politiekeurmerk Veilig Wonen geeft de politie graag advies.

Meer tips op internet

Naast beveiliging kunnen inwoners voor en tijdens hun vakantie veel andere maatregelen nemen om een misdrijf te voorkomen. Op www.politiemwb.nl staan onder de knop preventie nuttige tips voor een onbezorgde vakantie, waaronder de vakantietest: een korte checklist om te zien of men goed voorbereid op vakantie gaat.

Auteur: Andre van den Hul