Koninklijke Nederlandse Schaakbond

KNSB Talentontwikkeling nieuwe stijl

De opzet van de trainingen die de KNSB op dit moment aanbiedt, worden vanaf 1 september 2008 gewijzigd. De Coordinator Talentontwikkeling, Yge Visser, heeft in enkele presentaties bij de Jeugd NK's in Waalwijk (22 maart), Rijswijk (1 mei) en Venlo (3 mei) al het nodige verteld over de wijzigingen. Als u de presentatie heeft gemist, kunt u deze hier downloaden

Op de volgende pagina's staat beschreven wat deze wijzigingen inhouden en waarom deze nodig zijn.
Vanaf 15 mei 2008 start de aanmelding. Op deze dag zal aan de deelnemers aan de huidige KNSB trainingen (inclusief Servicepunttrainingen), alsmede aan alle deelnemers aan de individuele NK's jeugd 2008 (inclusief de Nationale Pupillendag) een persoonlijke uitnodiging per post worden gezonden.

---

Erik van den Doel opnieuw Leids rapidkampioen

Schaakvereniging Voorschoten organiseerde traditiegetrouw het Leids rapidkampioenschap op koninginnedag. Met een opkomst van 64 liefhebbers mochten de gastheren tevreden zijn.

Grootmeester en open nationaal kampoen Erik van den Doel had weinig moeite om zijn titel te prolongeren. Hij was als enige titelhouder veruit favoriet. Des te verrassender was dat hij op de vroege ochtend meteen een benauwde remise speelde met Hagenaar Hans Segers. De volgende zes subtoppers versloeg hij echter allemaal. Een vol punt achter de winnaar claimde Oegstgeestenaar Fred Slingerland de tweede prijs (verlies tegen de winnaar en remise tegen dezelfde Segers). Erik Both (Spijkenisse), Voorschotenspeler Frits Fritschy, Raoul van Ketel (LSG) en Bram van der Velden (Toren Arnhem) deelden met 5 uit 7 de derde plaats. Marcel Wubben en Frans Erwich (beide van LSG) wonnen de ratingprijzen.
De helft van de deelnemers bestreed elkaar in achtkampen. De hoogste groep (1750-1900) werd overtuigend gewonnen door Oegstgeestspeler Niek van der Maat met 5.5 uit 7.

---