Gemeente Hoorn


Handhaving verkeersveiligheid rond basisscholen levert waarschuwingen op

6 mei 2008 - De handhaving rond het verkeer bij basisscholen in Hoorn heeft vanaf begin maart 174 waarschuwingen en een bekeuring opgeleverd. 62 automobilisten, 100 fietsers en 12 voetgangers kregen een waarschuwing. Voor de zomervakantie zijn alle 40 basisscholen in Hoorn bezocht door de handhavers van Stadstoezicht. Zij geven waarschuwingen en delen zonodig bekeuringen uit. Ook delen ze een speciale kaart uit met tips om te komen tot een veilige schoolomgeving.

Tot nu toe zijn alle scholen in de Kersenboogerd, Risdam-Noord, Risdam-Zuid en de Jules Verneschool in de Grote Waal bezocht. Geconstateerde overtredingen zijn onder andere parkeren op het trottoir, het zebrapad en in de bocht, fietsen op het trottoir en tegen de rijrichting in, en voetgangers die niet oversteken op het zebrapad.

De gemeente kreeg regelmatig vragen en klachten over de verkeersveiligheid bij basisscholen.
In 2008 zet de gemeente daarom intensief in op het veiliger maken van de verkeerssituatie. Naast fysieke maatregelen zoals het plaatsen van fietsenrekken, verkeersborden en snelheidsremmers worden ook alle scholen bezocht door de handhavers.

Omhoog Terug Laatste wijziging van deze pagina: 6 mei 2008