Gemeente Westervoort

Actueel > en

Positieve kwaliteitsmeting gemeente Westervoort

Positieve kwaliteitsmeting gemeente Westervoort

Het gemeentebestuur van Westervoort heeft gebruik gemaakt van het aanbod van de provincie Gelderland om de bestuurskracht van de gemeente in beeld te brengen. We willen weten of wij voldoende zijn toegesneden op de toekomst, vertelt burgemeester Jos Geukers. Door het uitvoeren van deze kwaliteitsmeting is het functioneren van de gemeente op vier verschillende rollen in beeld gebracht: als bestuur van de lokale gemeenschap; als publieke dienstverlener; als onderdeel van het bestuurlijk bestel en als interne organisatie. De conclusies en aanbevelingen zijn positief!

Westervoort scoort goed als bestuurder van de gemeenschap. De lokale en regionale opgave is goed in beeld en gemeente speelt goed in op de verwachtingen en verlangen van de burgers.
Verder concludeert de provincie dat de gemeente het belang van de regionale samenwerking ziet en op dit punt erg ambitieus is. De bedrijfsvoering en de individuele en collectieve dienstverlening zijn goed op orde.

Jos Geukers zegt: Fijn dat we als bestuur en organisatie zo goed uit dit onderzoek te voorschijn komen. Het laat zien dat we samen een heleboel goede resultaten neerzetten. Het laat ook vooral zien dat we nog meer intergemeentelijk de samenwerking moeten en ook willen zoeken. Op die manier gaan we een hoop problemen te lijf, ook als gemeente met maar 15.000 inwoners.

Aanbevelingen
Naar aanleiding van het onderzoek kunnen we de volgende aanbevelingen formuleren:
Samenwerking met de vier Liemerse gemeenten: Duiven, Rijwaarden, Westervoort en Zevenaar.
Prioriteitstelling; wat kunnen we zelf en wat doen we in samenwerking met andere gemeenten en wat besteden we uit. Rekening houdend met de balans tussen willen en kunnen.
Samenwerkingsstrategie ontwikkelen met partners binnen de gemeentegrens.

De eindrapportage wordt nu geagendeerd voor behandeling in de gemeenteraad.

Gemeente Westervoort, Dorpsplein 1, Postadres: Postbus 40 (6930 AA); T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl