Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 06-05

BERGEN OP ZOOM, 6 mei 2008

Bestuurder aangehouden voor rijden zonder rijbewijs

BERGEN OP ZOOM: De politie zag op dinsdagnacht tegen 05.00 uur een auto rijden over de Balsedreef. De bestuurder zette bij het zien van de politie zijn auto aan de kant van de weg en deed de lichten uit. De politie controleerde de 21-jarige berstuurder uit Bergen op Zoom. Hij bleek niet in bezit van een rijbewijs. De man is aangehouden. Hij is na verhoor met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Met vakantie? Meld het bij de politie!

TILBURG: Inwoners van de regio Midden en West Brabant die met vakantie gaan, kunnen dat met behulp van een vakantiekaart uiterlijk een week voor vertrek doorgeven aan de politie. De vakantiekaart staat op de website www.politiemwb.nl of is verkrijgbaar op het politiebureau. Via het nummer 0900 88 44 kunnen de gegevens ook telefonisch worden doorgegeven. De politie biedt deze service het gehele jaar. Er is één voorwaarde: de vakantieperiode moet minimaal 7 aaneengesloten dagen duren.

Het inleveren van de vakantiekaart betekent niet dat een woning permanent bewaakt wordt. De woning wordt in het gebruikelijke surveillancepatroon betrokken. Wel stelt de vakantiekaart de politie in staat om in geval van brand, inbraak of andere calamiteiten een persoon te benaderen aan wie de woning is toevertrouwd (sleutelhouder).

Beveiligen helpt

Inwoners kunnen hun huis en directe omgeving met niet al te ingrijpende maatregelen beter beveiligen zodat de kans op een inbraak flink afneemt. In het kader van het Politiekeurmerk Veilig Wonen geeft de politie graag advies.

Meer tips op internet

Naast beveiliging kunnen inwoners voor en tijdens hun vakantie veel andere maatregelen nemen om een misdrijf te voorkomen. Op www.politiemwb.nl staan onder de knop preventie nuttige tips voor een onbezorgde vakantie, waaronder de vakantietest: een korte checklist om te zien of men goed voorbereid op vakantie gaat.

Auteur: Inge Rijgersberg