Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 6 mei 2008

Regio Kennemerland, 06-05-2008

Overval op bedrijf

UITGEEST, 5 mei - De politie kreeg omstreeks 22.25 uur de melding binnen van een overval op een bedrijf aan de Molenwerf in Uitgeest. Bij deze overval is een werknemer, een 37-jarige Beverwijker, tijdens een worsteling met een van de daders gewond geraakt aan zijn been. De man is voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd. Vooralsnog is onbekend wat er is buitgemaakt door de daders. Een hondengeleider is ter plaatse geweest voor een kort sporenonderzoek en de afd. Forensische Opsporing heeft het technisch onderzoek verricht. De daders zijn in onbekende richting vertrokken. De districtsrecherche IJmond heeft een onderzoek ingesteld. Mochten er getuigen zijn van deze overval, dan worden zij verzocht zich te melden bij de districtsrecherche IJmond via 0900-8844. Anoniem iets melden kan ook, via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Bevrijdingspop

HAARLEM, 5 mei - De politie heeft tijdens Bevrijdingspop in de Haarlemmerhout toezicht gehouden bij het evenemententerrein in de Haarlemmer Hout. Het evenement is nagenoeg zonder ongeregeldheden verlopen. Een enkeling die zorgde voor overlast zoals o.a. openbare dronkenschap en wildplassen werd aangehouden of bekeurd. Een 23-jarige man uit Bloemendaal werd door de politie aangehouden rond 22.35 uur nadat hij een 16-jarig meisje uit Heemstede had lastig gevallen op het festivalterrein. Toen het meisje aangaf niets van de man te willen, gaf hij haar een klap in het gezicht. Na de aanhouding meldde zich ook een andere man bij de politie die vertelde dat hij door dezelfde Bloemendaler was geslagen. De Bloemendaler is ingesloten en aangiften worden opgenomen.

Zonder rijbewijs

ZANDVOORT, 5 mei - Een motorrijder ging rond 20.15 uur, bij het zien van de politie, op de Boulevard Barnaart er met hoge snelheid vandoor in de richting van de Van Alphenstraat. Politiemensen zetten de achtervolging in en gingen achter de motorrijder aan. Zij troffen de jongeman lopend aan op de Van Speijkstraat; de motor had hij geparkeerd op een nabijgelegen terrein. De motorrijder, een 17-jarige Amsterdammer had zonder rijbewijs gereden op een onverzekerde motor. Hij werd aangehouden en tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Verkeersveiligheidscontroles

HOOFDDORP, 5 mei - De politie heeft tijdens een snelheidscontrole op de N201 tussen 15.25 uur en 17.15 uur 1.470 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Hiervan reed bijna 10% te snel: 133 bekeuringen werden uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid was 132 km/uur, waar een maximum snelheid geldt van 80 km/uur. Alle overtreders krijgen hun bekeuring thuis gezonden.

Daders inbraak aangehouden

NIEUW-VENNEP, 6 mei - De politie hield drie Amsterdamse mannen aan in de leeftijd van 18 en 19 jaar, nadat zij een inbraak hadden gepleegd bij een winkel aan de Venneperstraat in Nieuw-Vennep, rond 3.35 uur. De verdachten waren na de inbraak met een auto weggereden in de richting van de A9. Hier zag surveillerende politiemensen de auto rijden en zetten de achtervolging in. De verdachten reden met hoge snelheid via de A9, A5, de N201, de Hoofdweg en vlogen uit de bocht bij de Akerdijk in Lijnden. Hierbij reden zij een lantaarnpaal, meerdere betonnen blokken en een elektriciteitsmast omver. Vervolgens probeerden de daders te voet en via het water langs de Akerdijk aan de politie te ontkomen. Bij de aanhouding werd een surveillancehond ingezet, waarna twee van de drie daders zich vrijwel direct overgaven. De derde verdachte werd aan de overkant opgewacht door de politie. De Amsterdammers zijn ingesloten en de politie heeft een onderzoek ingesteld. De auto van de verdachten raakte als gevolg van de aanrijding total-loss en is in beslag genomen voor nader onderzoek. De politie is op zoek naar mensen die iets van bovenstaande situatie weten of hebben gezien. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Nieuw-Vennep via telefoonnummer 0900 - 8844.

Getuigenoproep

HOOFDDORP, 1 mei - In verband met een aanranding van een 16-jarig meisje op 1 mei jl. is de politie op zoek naar getuigen. Het meisje werd op 1 mei jl. door een vermoedelijk Poolse man aangerand op de Hoofdweg-oostzijde (tussen bebouwde kom Hoofddorp en eerste Galatravabrug) tussen 3.30 en 4.00 uur. De man was haar achtervolgd nadat ze uit de bus (lijn N30-300) was gestapt.

Signalement van de man: heel kort geschoren haar, grote neus, normaal postuur, 1.70-1.80 lang, ongeschoren gezicht, slecht gebit; bruine tanden hij mist een hoektand, ongeveer 30 jaar. De man droeg op dat moment een donkerblauw jack met witte strepen rondom de schouders en hij had een rugzak bij zich. Bekend is dat er kort voor de aanranding twee jongemannen met petjes in de buurt liepen. De politie is op zoek naar mensen die iets van deze aanranding weten of iets weten over de mogelijke dader. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afd. Jeugd en Zeden van district Haarlemmermeer, via 0900-8844. Anoniem iets melden kan ook; via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Verkeersongeval met letsel

VIJFHUIZEN, 5 mei - Politieagenten behandelden omstreeks 09.00 uur een aanrijding op de Vijfhuizerdijk. Een 44-jarige automobilist uit Haarlem reed over de Vijfhuizerdijk. Door nog onbekende oorzaak kwam hij in botsing met de bestuurder van een brommobiel, die deze weg op wilde rijden. De automobilist kwam als gevolg van de aanrijding in het water terecht. Met behulp van omwonenden heeft hij zichzelf uit de auto bevrijd en is de kant op geklommen. Hij is niet gewond geraakt. De inzittende van de brommobiel, een 75-jarige man uit Vijfhuizen, raakte gewond en is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in.

Twee jongens aangehouden voor mishandeling

LISSERBROEK, 5 mei - Politieagenten kregen omstreeks 22.25 uur een melding dat er een vechtpartij had plaatsgevonden in de Muntstraat. Daarbij was een 13-jarige jongen uit Lisserbroek mishandeld door twee plaatsgenoten van 15 en 17 jaar. Beide jongens zijn aangehouden. De 13-jarige jongen is door de mishandeling gewond geraakt aan zijn lip. De politie onderzoekt de aanleiding van de mishandeling.

Man aangehouden voor mishandeling

OUDE MEER, 5 mei - Omstreeks 9.30 uur liep een 78-jarige man uit Oude Meer op de Schipholdijk. Op een gegeven moment werd hij door een man bij zijn keel gegrepen, waardoor hij het bewustzijn verloor. Toen hij bij kwam merkte hij dat hij gewond was aan zijn mond en is hij naar het ziekenhuis gegaan voor behandeling. De man verklaarde aan de politie zijn belager te kennen, waardoor even later een 65-jarige man uit Rijsenhout kon worden aangehouden. De politie stelt een onderzoek in.