Politie neemt acht rijbewijzen in bij alcoholcontroles

Politie Hollands Midden, 06-05-2008 o De politie heeft het afgelopen weekend, inclusief Bevrijdingsdag acht rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die werden betrapt op het rijden onder invloed. Bij de ademanalyses werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Eén bestuurder weigerde iedere medewerking. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Hillegom werd maandag 5 mei rond 04.20 uur op de Weeresteinstraat drankgebruik vastgesteld bij een 38 jarige automobiliste uit Vogelenzang. De uitslag van haar ademanalyse was 630 ug/l.

In Noordwijk werd zondag 4 mei rond 01.30 uur op de Grent drankgebruik vastgesteld bij een 25 jarige automobilist uit Katwijk. De uitslag van zijn ademanalyse was 890 ug/l.

In Warmond werd zondag 4 mei rond 17.00 uur op de Herenweg drankgebruik vastgesteld bij een 43 jarige bromfietser uit Rijnsburg. De uitslag van zijn ademanalyse was 830 ug/l. Van hem werd het rijbewijs categorie AM dat is vereist voor het besturen van een bromfiets, snorfiets of brommobiel, ingenomen.

In Leiden werd zaterdag 3 mei rond 01.50 uur op de Ringkade drankgebruik vastgesteld bij een 32 jarige automobilist uit Leiden. De uitslag van zijn ademanalyse was 645 ug/l. Zondag 4 mei reed rond 21.50 uur een 27 jarige automobilist uit Leiden zonder rijbewijs over de Jan Luykenlaan. Ook bleek dat hij te veel gedronken had. De uitslag van zijn ademanalyse was 615 ug/l.

In Nieuwkoop werd zondag 4 mei rond 01.30 uur op het Zuideinde drankgebruik vastgesteld bij een 17 jarige bromfietser uit Nieukoop. De uitslag van zijn ademanalyse was 455 ug/l. Van hem werd het rijbewijs categorie AM dat is vereist voor het besturen van een bromfiets, snorfiets of brommobiel, ingenomen.

In Alphen aan den Rijn werd maandag 5 mei rond 01.35 uur op de Steekterweg drankgebruik vastgesteld bij een 46 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn. De ademtest op straat gaf als indicatie een waarde van om en nabij de 650 ug/l. aan. De man weigerde echter mee te werken aan een ademanalyse. Dit betekent voor hem een proces-verbaal voor het onder invloed rijden en het weigeren om mee te werken aan een onderzoek.

In Hazerswoude-Dorp werd zondag 4 mei rond 00.30 uur op de Roemen drankgebruik vastgesteld bij een 18 jarige bromfietser uit Boskoop. De uitslag van zijn ademanalyse was 595 ug/l. Van hem werd het rijbewijs categorie AM dat is vereist voor het besturen van een bromfiets, snorfiets of brommobiel, ingenomen.

Wel proces-verbaal geen invordering Verder kregen nog vierentwintig bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder. Het ging hier om de plaatsen:Noordwijk (3x), Sassenheim, Leiden (7x), Leiderdorp ( 8x waarvan 5 bij een alcoholcontrole), Oegstgeest (2x), Alphen aan den Rijn (2x) en Noorden. In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer