Gemeente Best

Openbare bekendmakingen, week 18 - 2008

Bouw- en sloopaanvragen


* J. van Kollenburg, betreffende de uitbreiding van de woning aan de Nieuwstraat 71;

* E. Leenderts, betreffende de bouw van een tuinhuis aan de J. Verleunstraat 2a;

* E. Leenderts, betreffende de uitbreiding van de woning en garage aan de J. Verleunstraat 2a;

* Van Wanrooij-van Schijndel Bouw, betreffende bouw van 8 (2 onder 1 kap) woningen in plan Schutboom (1e fase);

* R. van der Horst, betreffende de bouw van een woning aan de Kapelweg ongenr.;

* M. Weiss, betreffende het vervangen van romneyloods door sedentaire loods aan de Terraweg 6c;

* M.G.M. Projectontwikkeling, betreffende de bouw van 81 woningen aan de Oranjestraat (2e fase);

* A. Kuipers, betreffende de bouw van een serre, overkapping en berging aan de Bleker 2;

* E. Webers, betreffende de uitbreiding van de woning aan de Schaapvelden 6;

* B. Goossens, betreffende het wijzigen van het dakvlak aan de Lijntjemeet 8

* H. Reijnders, betreffende de wijziging van de gevel aan de voorzijde aan de Hulst 15;

* B. Franse, betreffende het plaatsen van een dakkapel aan de Acacia 65;

* Dhr. Van Gennip, betreffende de bouw van een tuinhuis aan het Duimeind 5;

* H. Kelders, betreffende de uitbreiding van de woning aan de Schaapvelden 4;

* H. van Westerhoven, betreffende de bouw van een terrasoverkapping aan de Schoenmakersstraat 5;

* De sloop van asbest aan de Dr. de Brouwerstraat 16, Raadhuisstraat 235, Abel Tasmanstraat 6 en O. van Noortstraat 16 en 32;

Procedure

Deze aanvragen liggen niet ter inzage. Er is nog geen bezwaarmogelijkheid. Besluiten over deze aanvragen worden te zijner tijd bekend gemaakt.

ONTWERPBESLUITEN

Vrijstelling artikel 19, lid 3 WRO

Het college van burgemeester en wethouders is voornemens bouwvergunning te verlenen voor:


* De uitbreiding van de woning (bg), kantoor en terrasoverkapping op het perceel, kadstraal bekend gemeente Best, sectie H, nummer 4426/4450, gelegen aan de Wintereik 26;

* De uitbreiding van de woning (bg) op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie H, nummer 4511, gelegen aan de Salderes 122;

* De uitbreiding van de woning (bg + verd.) op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie F, nummer 920, gelegen aan de Wilhelminakanaalstraat 8.

De bouwvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Stukken inzien of bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Vrijstelling artikel 19, lid 2 WRO en artikel 50, lid 4 WW

Het college van burgemeester en wethouders is voornemens bouwvergunning te verlenen voor:


* De bouw van een woning met garage op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie H, nummer 3376, gelegen aan de Spinnerstraat ongenr.

De bouwvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en artikel 50, lid 4 van de Woningwet. Stukken inzien of bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure

In verband hiermede ligt het ontwerp-besluit met de daarop betrekking hebbende stukken vanaf 30 april 2008 t/m 10 juni 2008 voor eenieder ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte.

Gedurende de periode van ter inzage ligging kan een ieder een zienswijze over het ontwerp-besluit naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Voor zowel de schriftelijke als mondelinge zienswijzen geldt, dat moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerp-besluit de zienswijze betrekking heeft. De ingebrachte reacties zullen wij vervolgens betrekken bij onze definitieve beslissing.

Schriftelijke reacties kunt u t/m 10 juni 2008 richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht door hiervoor tijdens de periode van ter inzage ligging een afspraak te maken met het team Vergunningen: 0499-360911.

DEFINITIEVE BESLUITEN

Verleende bouwvergunningen/sloopvergunningen


* De bouw van een terrasoverkapping aan de Wintereik 5;
* De bouw van een berging en loggia aan de Oirschotseweg 80;
* De bouw van een terrasoverkapping aan de Mgr.Dr.Th. Goossensstraat 47;

* Het plaatsen van een dakkapel aan de Grasheuvel 32;
* De uitbreiding van de woning (bg) aan het Zwenkeind 2;
* De bouw van een terrasoverkapping aan de Beemdheuvel 36;
* Het plaatsen van een dakkapel aan de Mr. T.J. Verschuurstraat 20;
* De uitbreiding van varkensstallen aan de Oude Baan 30 (2e fase);
* De verbouw van het pand tot werkplaats en kantoor aan de Fabrieksweg 30;

* De bouw van een terrasoverkapping aan de Acacia 31;
* De bouw van een bedrijfsgebouw aan de Industrieweg 150 (2e fase);
* De sloop van de bijgebouwen aan de Oranjestraat 2,4 en 6;
* De sloop van garage en berging aan de Aarleseweg 4a.

Bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure

Tot 6 weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden dan door belanghebbenden schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend. Als u een bezwaarschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het bezwaarschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

DEFINITIEVE BESLUITEN VOORBEREID MET TOEPASSING VAN 3.4 AWB

Verleende milieuvergunning

Op 23 april 2008 is een vergunning verleend aan A. van Genugten B.V.. De vergunning heeft betrekking op een revisievergunning van een agrarisch bedrijf met varkens aan het adres Vleutstraat 28-30 te Best. Met betrekking tot het ontwerpbesluit op de vergunningaanvraag zijn geen zienswijzen ingekomen.

Het besluit, waarvan de strekking niet gewijzigd is ten opzichte van het ontwerp, en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf 2 mei tot en met 12 juni 2008 ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte (kamer 0.31). Buiten deze tijden kunnen de stukken op afspraak worden ingezien. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met het team Vergunningen, tel. 0499-360485.

Tegen het besluit kan beroep worden ingesteld bij de Raad van State door:


* belanghebbenden, die zienswijzen hebben ingebracht met betrekking tot het ontwerpbesluit;

* de adviseurs, die advies hebben uitgebracht naar aanleiding van het ontwerpbesluit;

* belanghebbenden, die bedenkingen hebben tegen wijzigingen in het besluit, die ten opzichte van het ontwerpbesluit zijn aangebracht;
* belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht met betrekking tot het ontwerpbesluit.

Een beroepschrift moet vóór 13 juni 2008 in tweevoud worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

Het besluit treedt in werking op de dag nadat de beroepstermijn is afgelopen. Als tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Ongeacht het bovenstaande treedt het besluit niet in werking dan nadat de eventueel noodzakelijke bouwvergunning is verleend.

OVERIGE BEKENDMAKINGEN

Bodemkwaliteitskaart en bodembeheerplan

Burgemeester en wethouders maken bekend:

Op 11 december 2007 is de Bodemkwaliteitskaart en het Bodembeheerplan van de gemeente Best vastgesteld. Hiermee is verder inhoud geven aan het Actief Bodembeheer waarmee de gemeente Best enige tijd geleden is gestart. Door het opstellen van de Bodemkwaliteitskaart is inzicht verkregen over de milieuhygiënische bodemkwaliteit van de gemeente. Op basis van deze resultaten is het Bodembeheerplan opgesteld. Hierin is de visie van de gemeente Best vastgelegd over het gebruik van de bodem met betrekking tot de aspecten wonen, werken, recreëren en voor bij de winning van delfstoffen en drinkwater.

Ruimte is een kostbaar goed en we streven er daarom naar om op een duurzame en efficiënte wijze gebruik te maken van de bodem als "drager" van de ruimte. De gemeente heeft een belangrijke taak bij het beheren en beschermen van de bodem en het voorkomen van risico's als gevolg van bodemverontreiniging. Door het vaststellen van de Bodemkwaliteitskaart en het Bodembeheerplan, als leidraad voor o.a. ruimtelijke ontwikkelingen, geeft de gemeente Best invulling gaan deze taak.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht ligt de Bodemkwaliteitskaart en het Bodembeheerplan gedurende zes weken ter inzage. Tegen de vaststelling van de Bodemkwaliteitskaart en het Bodembeheerplan is geen bezwaar en beroep mogelijk.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer T. van Bergen, team Vergunningen, telefoonnummer 0499-360275.

Rectificatie besluit toevoegen van voorschriften en gedeeltelijk intrekken van de milieuvergunning
Op 15 april jl. hebben wij het besluit gepubliceerd voor het toevoegen van voorschriften en gedeeltelijk intrekken van de milieuvergunningen van Gebr. Van der Sande Best B.V., Nieuwstraat 64 te Best. Aangegeven is dat het een intrekking betreft voor zover deze de doorzet van LPG van 499 m3 per jaar overschrijden, dit moet echter zijn 999 m3 per jaar.

Meldingen op grond van artikel 8.40 van de Wet Milieubeheer


* Op 16 april 2008 hebben wij een melding ontvangen van Stacey Olie B.V. op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer voor het opslaan en vervoeren van smeeroliën en vetten aan het adres St. Antoniusweg ong. te Best

* Op 17 april 2008 hebben wij een melding ontvangen van Beach Emotion b.v. op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer voor het opslaan van propaan in een bovengrondse tank gelegen aan het adres Sonseweg 29 te Best.

* Op 24 april 2008 hebben wij een melding ontvangen van Eurolas op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer voor een las en montagebedrijf aan het adres St. Antoniusweg ong. te Best.