Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 6 mei 2008

Zaanstreek-Waterland, 06-05-2008 o Drugsdealer aangehouden, op het water en vervelende klant

Veel snelheidsovertredingen

Zaandam, maandag 5 mei 2008.

De politie heeft op de Dr. H.G. Scholtenstraat in de buurt van De Jonge Abraham een snelheidscontrole gehouden. 355 voertuigen, waaronder veel bromfietsen, werden op de foto gezet omdat zij zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km per uur hielden. De bromfietsen De hoogst gemeten snelheid was 86 km per uur. De radarauto stond opgesteld in de richting van het Prins Bernhardplein. Veel verkeersdeelnemers die van of naar de Jagersplas gingen hielden zich niet aan de snelheid. De kentekenhouders van de 'geflitste' voertuigen krijgen binnenkort een bekeuring toegestuurd.

Bij een verkeerscontrole op de Peperstraat, Zuidervaart en Noorder IJ- en Zeedijk werden 15 bekeuringen uitgedeeld. Acht automobilisten of passagiers droegen geen autogordel en drie negeerden een
geslotenverklaring. Verder werd geschreven voor het niet kunnen identificeren, rijden zonder rijbewijs, door rood licht en niet goed bevestigde aanhanger.

Man geslagen op de Haven

Volendam, Koninginnedag 30 april 2008.

De politie onderzoekt een mishandeling die op Koninginnedag heeft plaatsgevonden op de Haven. Een 48-jarige Volendammer liep 's avonds rond half tien ter hoogte van café Centraal toen hij, naar zijn zeggen zonder aanleiding, op zijn gezicht werd geslagen. De man heeft zich de volgende dag onder behandeling laten stellen bij een KNO-arts die een operatie aan de neus heeft verricht. De Volendammer heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. Hij kende de dader niet en het wijkteam Edam-Volendam verzoekt daarom getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

Wiet en pillen

Wormer, maandag 5 mei 2008, 15:56 uur.

De politie heeft een 17-jarige jongen uit Wormerveer aangehouden wegens overtreding van de Opiumwet en de wapenwetgeving.
Surveillerende agenten roken een wietlucht op de Faunastraat bij een groepje jongeren. Hierop moesten drie jongens de zakken leegmaken. Bij de Wormerveerder kwamen tien zakjes henneptoppen en 15 vermoedelijk XTC-pillen te voorschijn. Bij fouillering bleek dat hij ook nog een vlindermes op zak had. De drugs en het mes werden in beslag genomen en de verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Winkeldief

Zaandam, maandag 5 mei 2008, 17:08 uur.

De politie heeft een 26-jarige man uit Oost-Europa meegenomen die door een medewerkster van een drogisterij was aangehouden wegens winkeldiefstal. De man bleek voor bijna 100 euro aan scheermesjes te hebben meegenomen zonder af te rekenen. De man had een winkelmandje vol met scheermesjes voor de kassa laten staan. In overleg met justitie mocht de man na het betalen van een boete van 160 euro het bureau verlaten.

Vervelende klant

Purmerend, maandag 5 mei 2008.

De politie heeft een 44-jarige man uit Purmerend aangehouden omdat hij wordt verdacht van bedreiging van de uitbaatster van een
horecagelegenheid aan de Koemarkt. De bedrijfsleidster had de man al eerder wegens zijn gedrag de toegang tot het bedrijf ontzegd. Toen de Purmerender op het terras plaatsnam werd hij daarop aangesproken en ontstond een woordenwisseling waarbij de verdachte bedreigingen zou hebben geuit. De man werd voor de nacht ingesloten en in de loop van de ochtend na verhoor heengezonden.

Op het water

Zaanstreek-Waterland.

Een 14-jarige jongen uit Zaandam werd met zijn motorbootje naar de kant gedirigeerd omdat hij met een snelheid van 30 km per uur over de Gouw in zijn woonplaats voer. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn ouders werden in kennis gesteld. Een even jonge Zaandammer ging met een snelheid van 25 km per uur in zijn bootje voorbij. Ook hij kreeg een bekeuring.

Twee schippers werden door de havenmeester op de Zaan aan de kant gedirigeerd. Een 15-jarige jongen uit Krommenie werd in Zaandijk bekeurd omdat hij met een snelle motorboot voer zonder
registratietekens. Ook kon hij gelet op zijn leeftijd niet in het bezit zijn van een vaarbewijs. Een 26-jarige man uit Alkmaar voer te snel in Wormerveer en had geen registratienummer op de snelle motorboot. Hij was wel aan het leren maar nog niet in het bezit van een vaarbewijs.

In Monnickendam werden tijdens vaarsurveillance diverse bestuurders van (snelle) motorboten bekeurd onder meer voor het niet hebben of kunnen tonen van een vaarbewijs, geen reddingsvest of drijfkussen en brandblusser aan boord hebben.

Drugsdealer aangehouden

Volendam, zaterdag 4 mei 2008, 00:40 uur.

Surveillerende agenten zagen op de Havenstraat een bekende veelpleger uit Edam-Volendam lopen en wilden hem controleren op grond van de Opiumwet. De 21-jarige man ging er bij het zien van de agenten direct vandoor en wist in eerste instantie te ontkomen. Even later werd de man alsnog gepakt en na een korte worsteling onder controle gebracht. De man bleek in zijn kleding diverse soorten verdovende middelen te hebben, waaronder wikkels en een bolletje met vermoedelijk cocaïne. Op de vluchtroute werd een zakje met 14 wikkels aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen en de verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld. Dinsdag wordt de jongeman voorgeleid bij de rechter commissaris.