Gemeente Epe


Stimuleringsbijdragen recreatie en toerisme 1e kwartaal 2008 vastgesteld

Het college van burgemeester en wethouders hebben voor het eerste kwartaal van 2008 stimuleringsbijdragen aan verschillende stichtingen en instanties toegewezen. De gemeente Epe vindt het belangrijk dat er vele initiatieven op het gebied van recreatie en toerisme uitgevoerd kunnen worden. Stichting Hippisch Platform Epe, Toer de Boer op en het Veluws Bureau voor Toerisme ontvangen daarom zonder nadere voorwaarden een stimuleringsbijdrage. De subsidies komen uit het stimuleringsbudget (¤ 50.760,--) die de raad voor de begroting van 2008 heeft vastgelegd.

Indienen initiatieven
"Het is belangrijk dat veel initiatieven op het gebied van recreatie en toerisme uitgevoerd kunnen worden. Daarom ondersteunen we deze initiatieven. Iedere subsidieaanvraag voor deze initiatieven is van harte welkom! Op die manier kunnen we er samen voor zorgen dat de gemeente een goed aanbod op het gebied van recreatie en toerisme heeft. ", zegt wethouder Van Dam. Organisaties kunnen initiatieven onder vermelding van 'initiatief recreatie en toerisme' indienen via het adres: gemeente Epe, t.a.v het college van B en W, Postbus 600, 8160 AP Epe. Of via het e-mailadres gemeente.epe@epe.nl.

Drie initiatieven
Door de stimuleringsbijdrage is het mogelijk om de volgende drie initiatieven uit te voeren.
· Stichting Hippisch Platform Epe ontvangt in totaal ¤ 11.000,-- (in 2008 4.100 euro en in 2009 een bijdrage van 6.900 euro) voor het uitwerken van het project "Routegebonden Hippisch Toerisme Epe".
· Toer de boer op ontvangt een bijdrage van ¤ 1.500,--. Zij gebruiken dit voor de organisatie van een landelijke markt bij de Hagendoorns Plaatse en de organisatie van een streekkaartwedstrijd.
· Het Veluws Bureau voor Toerisme ontvangt een bedrag van ¤ 6.000,-- (in 2008 en in 2009 een bijdrage van 3.000 euro). De gemeente Epe doet hierdoor mee aan het intergemeentelijk project "De Waterrijke Veluwe".

Beoordeling
Eén keer per kwartaal worden de ingediende aanvragen door het college beoordeeld. Dit gebeurt op grond van de vastgestelde criteria en een advies van de kerngroep van het Platform Recreatie en Toerisme.