Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland Apeldoorn - Motorrijder onder invloed van alcohol komt ten val

Een 47-jarige motorrijder uit Zutphen is op maandag 5 mei op de Burgemeester Quarles van Uffordlaan in Apeldoorn onderuit gegaan. De man bleek onder invloed van alcohol waarop hij werd meegenomen naar het politiebureau.

De motorrijder reed omstreeks 19:35 uur over de Burg. Quarles van Uffordlaan in de richting van de Molenstraat. Op de splitsing met de Molenstraat kwam hij met zijn motor ter val. Bij een botsing is het blazen. Uit de blaastets op straat bleek dat de man onder invloed was van alcohol. Hierop werd hij meegenomen naar het politiebureau. De man blies bij de adem-analyse een promillage van 1,46. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Apeldoorn - Vrouw gewond na botsing portier auto

Een 71-jarige fietsster uit Apeldoorn is maandag 5 mei gewond geraakt nadat zij tegen een openstaand portier van een auto botste op de Generaal van Heutszlaan in Apeldoorn. De vrouw werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Omstreeks 10:00 uur parkeerde een 41-jarige vrouw uit Apeldoorn haar auto op de Generaal van Heutszlaan. Zij opende haar linkerportier van de auto om uit te stappen. Op dat moment reed de 71-jarige vrouw langs op haar fiets. Zij kon een aanrijding niet meer voorkomen en botste tegen het openstaande portier. De fietsster kwam met haar hoofd op het wegdek terecht. Zij werd door een ambulance overgebracht naar het Gelre ziekenhuis.

Apeldoorn - Vrouw gewond na aanrijding

Een 83-jarige vrouw uit Apeldoorn is maandag 5 mei gewond geraakt nadat zij in aanrijding kwam met een auto, bestuurd door een 24-jarige man uit Apeldoorn. De vrouw brak haar enkel en werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Omstreeks 16:40 uur stak de 83-jarige vrouw met de fiets aan haar hand de Edisonlaan over. Op dat moment kwam de 24-jarige man aanrijden en raakte de achterkant van haar fiets waardoor de vrouw ter val kwam. Zij brak hierbij haar enkel en werd met een ambulance overgebracht naar het Lukas ziekenhuis.

Apeldoorn - Winkeldief aangehouden

De politie heeft een 50-jarige vrouw uit Apeldoorn op maandag 5 mei verhoord voor het wegnemen van kleding zonder deze te betalen bij een winkel aan de Hoofdstraat in Apeldoorn.

Omstreeks 16:25 uur kreeg de politie de melding dat de vrouw geprobeerd had kleding mee te nemen zonder deze te betalen. Oplettend winkelpersoneel hield de vrouw aan en waar-schuwde de politie. Hierop werd de vrouw meegenomen naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen haar werd opgemaakt.

Apeldoorn - Jongen aangehouden voor vernielen fiets

De politie heeft maandag 5 mei op de Rosariumstraat in Apeldoorn een minderjarige jongen uit Hoenderloo aangehouden voor het vernielen van een fiets.

Omstreeks 20:10 uur kreeg de politie de melding dat er een fiets werd vernield aan de Rosariumstraat. Hierop werd de jongen aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De jongen wordt aangemeld voor een jeugdpreventieproject waar een passende maatregel zal worden opgelegd.

EINDE BERICHTEN


---

---- --