Noordwijkerhout Schennispleger

De politie is op zoek naar een schennispleger die zich vrijdag 2 mei tussen 21.00 en 21.30 uur zelf aan het bevredigen was in het park tussen de Herenweg en tennispark De Boekhorst. Een 17 jarig meisje uit Noordwijkerhout die daar haar hond uit liet werd daar ongewild getuige van. Het meisje liep op dat moment over het onverharde pad bij de Brandweer. Op het verharde pad stond de man. Hij volgde het meisje en daar waar onverhard en verhard pad samenkomen liep hij in de richting van haar. Uit angst is zij vervolgens door de struiken en brandnetels naar de tennisbanen gelopen. Het gaat hier om een blanke man van ongeveer 35 tot 40 jaar met donker kort haar. Vermoedelijk reed hij op een zwarte herenfiets. Mensen die getuige zijn geweest van dit incident of andere informatie hebben die kan bijdragen tot het oplossen van dit misdrijf, worden gevraagd contact op te nemen met de politie in Noordwijkerhout. Dit kan via 0900-8844.

Katwijk Bromfietser rijdt voetganger aan en rijdt door

De politie is op zoek naar een bromfietser die maandag 5 mei rond 15.15 uur op het fietspad langs de Westerbaan een 22 jarige vrouw uit Katwijk aanreed en zonder te stoppen zijn weg vervolgde. De vrouw hield aan het voorval een botsplinter in haar bil over. De Katwijkse liep daar haar hond uit te laten toen zij een bromfietser hoorde aankomen. Zij deed een stap opzij om een vrije doorgang te maken. Vervolgens werd zij in haar rug aangereden. Volgens de vrouw gaat het om een rode bromfiets waarop twee mannen met een helm zaten. Mensen die getuige zijn geweest van dit incident worden gevraagd te bellen met de politie in Katwijk via 0900-8844.

Katwijk Automobilist rijdt jongen op fiets aan en rijdt door

De politie is op zoek naar een automobiliste die zaterdag 3 mei rond 17.55 uur op de Willy Sluiterstraat een 8-jarig fietsertje uit Katwijk aanreed en zonder te stoppen haar weg vervolgde. Het ventje liep een blauw armpje op. Het ventje stak met zijn fiets daar de weg over en werd aangereden door een vermoedelijk blauwe auto met daarin vermoedelijk een vrouw als bestuurster. Mensen die getuige zijn geweest van dit incident worden gevraagd te bellen met de politie in Katwijk via 0900-8844.

Sassenheim Winkeldief verzet zich tegen zijn aanhouding

Een 20 jarige man uit Sassenheim werd maandagavond 5 mei betrapt op het stelen van een aantal goederen, waaronder bier, tandpasta en ijs, uit een supermarkt aan de Hoofdstraat. Hij ging er vandoor maar werd buiten door personeel van de supermarkt overmeesterd en vast gehouden voor de politie. De man verzette zich daarbij hevig. Twee personeelsleden deden bij de politie aangifte van mishandeling omdat zij door hem waren gekrabd en geschopt. Eénmaal aan het bureau kwam ook nog een in Zoetermeer gestolen portemonnee boven water. De verdachte is voor het verdere onderzoek ingesloten.

Sassenheim Tijdens hond uit laten geslagen door andere hondenbezitster

De politie is op zoek naar getuigen van een incident dat zondag 4 mei rond 18.00 uur in het Voorhavenkwartier plaatsvond. Een 85 jarige vrouw uit Sassenheim die daar haar hond daar uit liet, werd na een woordenwisseling met een andere hondenbezitster en dat ging over het aanlijnen van een hond, in haar gezicht geslagen. De Sassenheimse liep verwondingen in het gezicht op en voelde zich duizelig. Zij werd voor medisch onderzoek overgebracht naar het LUMC. Wie de hondenbezitster die sloeg is, weet de politie nog niet. Wat van haar bekend is dat zij daar liep met een man en een niet aangelijnde zwarte hond uit liet en ongeveer 28 jaar oud is. Mensen die getuige geweest zijn van dit incident of ander informatie hebben die kan leiden tot het oplossen van dit misdrijf, worden gevraagd te bellen met de politie in Sassenheim via 0900-8844.

Warmond Ongeval

Maandagmiddag 5 mei rond 17.25 uur reed een 28 jarige vrouw uit Leiden op het fietspad aan langs de Herenweg met haar bromfiets tussen twee joggers door. Daarbij ging het mis. Een 19-jarige jogger uit Warmond werd geraakt bij zijn arm en de Leidse kwam ten val. Zij liep letsel op aan tanden en gezicht en werd overgebracht naar het LUMC. De jogger hield aan het voorval enkele schaafwonden aan elleboog over.

Zoeterwoude Snorfietser ten val

Een 18 jarige snorfietser uit Zoeterwoude is zondag 4 mei rond 03.45 uur met zijn rijwiel ten val gekomen. De Zoeterwoudenaar reed over de Energieweg in de richting van de Oranjelaan en kwam in de bocht van de Industrieweg ten val. De bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat of rijbewijs en rook naar alcohol. De bestuurder werd met onder meer letsel in zijn gezicht overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. Daar werd bloed van hem afgenomen om vast te stellen of hij te veel alcohol gedronken heeft.

Leimuiden Verkeersongeval

Maandag 5 mei even voor 17.00 uur vond op de Herenweg een verkeersongeval plaats tussen een auto en een fietser. De automobilist, een 58 jarige man uit Roelofarendsveen, en de fietser een 15 jarige jongen uit Weteringbrug kwamen ter hoogte van de jachthaven met elkaar in botsing toen de fietser vanaf het fietspad de weg opreed. De fietser liep een hoofdwond op en was even bewusteloos. Hij werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Leiderdorp Alcoholcontrole

De politie heeft maandag 5 mei alcoholcontroles gehouden op de Van Diepeningenlaan en de Rietschans. Op de Van Diepeningenlaan werd van 15.00 tot 18.00 uur gecontroleerd. Van de 140 gecontroleerde bestuurders hadden twee te veel gedronken (260 en 295 ug/l). In de avonduren werd op de Rietschans gecontroleerd. Daar werden 165 blaastesten afgenomen. Drie bestuurders hadden te veel gedronken (175 ug/l, een beginnend bestuurder, 285 en 495 ug/l). De limiet is 220 ug/l. Voor een beginnend bestuurder is dat 90 ug/l. De politie heeft met zeven agenten, waaronder een motorrijder gecontroleerd.

Alphen aan den Rijn Wel verdachten poging tasjesroof, geen aangeefster

De politie is op zoek naar het slachtoffer van een poging tasjesroof van zondagmiddag 3 mei jl. in winkelcentrum De Aarhof. Ter hoogte van de Bruna en de Albert Heijn probeerde een meisje de tas bij een vrouw weg te trekken. Het slachtoffer begon echter te gillen en hield het hengsel stevig vast waardoor de diefstal mislukte. Het meisje en een andere vrouw zijn hierna de Aarhof uitgerend. De huismeester hield de twee, een 19 jarige Amsterdamse en een 33 jarige vrouw uit Nieuwegein, en een 10 jarige jongen uit Nieuwegein korte tijd later aan. Zij werden overgedragen aan de politie. Het slachtoffer heeft echter tot op heden geen aangifte gedaan. De politie is op zoek naar deze vrouw en verzoekt haar alsnog aangifte te doen bij team Alphen aan den Rijn, eventueel via 0900 - 8844.

Bodegraven Aanhouding na bedrijfsinbraak

De politie heeft zaterdag 3 mei om 02.40 uur een 39 jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van inbraak in een fietsenwinkel aan de Prins Hendrikstraat. De politie kreeg de melding dat er mogelijk werd ingebroken bij de winkel en heeft bij het pand uitgekeken naar daders. De getuige gaf korte tijd later aan dat een verdachte op het dakterras zou liggen. Een agent met een politiehond trof de verdachte inderdaad liggend aan op het dak.

Haastrecht Auto's bekrast, politie zoekt getuigen

Op dinsdag 29 of woensdag 30 april is er in Haastrecht een groot aantal auto's bekrast met een scherp voorwerp. Inmiddels heeft de politie achttien aangiften binnen. Het spoor van vernieling liep van de Bredeweg via de Zwarteweg, Koekoekstraat, Waterlelie, Boterbloem tot aan de Bergvlietlaan. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844. Heeft men informatie over de bekrassingen, maar men wil anoniem blijven, dan kan contact worden opgenomen met Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000.

Ouderkerk aan den Ijssel Motorfiets gestolen na proefrit

De motorfiets van een man uit Ouderkerk aan den Ijssel is zondag 4 mei rond 20.00 uur gestolen na een proefrit. Een man met een getinte huidskleur van ongeveer 30 jaar maakte een proefrit om eventueel daarna de motorfiets te kopen. De onbekende man liet de motorfiets waar hij mee gekomen was achter, maar keerde echter niet terug met de te koop aangeboden rode Yamaha (kenteken MR-PH-41). De Ouderkerker heeft in de omgeving nog uitgekeken naar de man, maar heeft hem niet meer aangetroffen. De achtergelaten motorfiets bleek van diefstal afkomstig te zijn. De politie wijst particulieren erop om in geval van een proefrit van te koop aangeboden voertuigen ook altijd te vragen naar identiteitspapieren.

Gouda Inbreker op heterdaad gepakt

De politie heeft zondag 4 mei rond 03.40 uur een 15 jarige jongen uit Gouda aangehouden. Hij had met zijn nog niet aangehouden maat ingebroken in een woning aan de Karnemelksloot. Er werden meerdere goederen gestolen zoals een laptop, rijbewijs, telefoon en playstation. Veel van deze goederen zijn weer teruggevonden. De bewoners die boven lagen te slapen werden wakker van het gerommel in hun woning en belden 112. Toen de politie arriveerde liepen de twee net de woning uit en zetten het op een rennen. Daarbij lieten ze gestolen goederen vallen. De verdachte die kon worden aangehouden is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie zet het onderzoek, ook naar de tweede verdachte, voort.

Schoonhoven Aanhouding na mishandeling

De politie heeft vrijdagavond 2 mei een 42 jarige man uit Schoonhoven aangehouden nadat deze een 54 jarige plaatsgenoot was aangevlogen en had geslagen. Daarbij zou hij ook met een bijl gedreigd hebben. De aanleiding van dit incident was conflict over het uit laten van honden. De hond van de 54-jarige zou bij het uitlaten de hond van de verdachte gebeten hebben. Dit was gebeurd op een pad dat loopt in de richting van het Franklinpad. De politie maakt proces-verbaal van dit incident op.

--- einde berichten ---