Uitgeverij het Spectrum


Persbericht

Zon, zee en de Zomer Wijnalmanak

De Wijnalmanak is al jaren een groot succes. Nu is er voor het eerst een speciale zomereditie, de Zomer Wijnalmanak 2008. Deze editie kent direct een eerste oplage van 32.000 exemplaren!

Voor de Zomer Wijnalmanak 2008 selecteerde Harold Hamersma alleen de allerlekkerste witte en rosé wijnen. Bij elke wijn - het zijn er ruim 400 - staat een smaakbeschrijving en waar je hem tegen welke prijs kunt kopen. Bij iedere sterwijn vind je bovendien een smakelijke eettip. Met de Zomer Wijnalmanak 2008 kun je volop genieten van lente én zomer!

De zomereditie van de Wijnalmanak onderstreept de dominante positie van de traditionele wijnlanden Frankrijk en Spanje als roséproducent. Van de 118 in de gids opgenomen rosés komen er 42 uit Frankrijk en 27 uit Spanje. Opvallend is dat Italië - tot op heden nauwelijks vertegenwoordigd in de Wijnalmanak met rosé - in deze zomereditie 6 vermeldingen scoort.

Ook het aanbod frisser smakende witte wijnen zet door. Chardonnay is in dit belangrijkste prijssegment nog steeds de onbetwiste nummer één witte wijn druif ter wereld.

De natuurkurk verliest verder terrein. Meer dan 90 procent van de ingezonden wijnen kenden een alternatieve afsluiter, zoals schroefdop of kunststof kurk.

'Harold Hamersma is de leukste wijnschrijver van Nederland.' Elle Eten

Mei 2008

Titel Zomerwijnalmanak 2008
Ondertitel de beste witte en rosé wijnen onder E 5,- Auteur Harold Hamersma & Hubrecht Duijker
Uitvoering Paperback
Illustraties Kleuren foto's

Omvang 208 blz.
Prijs E 9,95
ISBN 9789027469304

Bestellen:

Zomer wijnalmanak / 2008
Zomer wijnalmanak / 2008
Harold Hamersma & H. Duijker