Evangelische Omroep

MAXIME VERHAGEN OVER ISRAËL IN HET ELFDE UUR

Het Elfde Uur, dinsdag 6 mei, 21.15 uur, Nederland 2

De minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen staat bekend om zijn pro-Israël houding, maar hij schroomt tegelijkertijd niet om duidelijke taal jegens Israël te spreken. Heeft Verhagen de ambitie om zijn stempel op het Midden-Oosten beleid te drukken? En wat wil het zeggen, dat hij zich 'vriend van Israël' noemt?

Henk Binnendijk komt net terug uit zijn geliefde Jeruzalem, waar hij meerdere keren per jaar groepen jongeren rondleidt. Hoe maakte hij de stad mee? Maakt men zich al op voor een feestje? En is er wel reden voor een feestje? Binnendijk maakt de balans op: hoe staat Israël er voor na 60 jaar? Ook verscheen vorige maand een nieuw boek van Binnendijk: Dichtbij God, over zijn aanstekelijke enthousiasme voor een persoonlijke relatie met God.

Rabbijn Lody van de Kamp verloor familieleden in Auschwitz en weet uit eigen ervaring dat 'oorlogstranen niet drogen'. Hij gaat specifiek in op de problematiek van Joodse pleegkinderen in niet-Joodse onderduikgezinnen.

Boekgegevens
'Dichtbij God, de vreugde van de omgang met Hem', Henk Binnendijk, 2008, Uitg. Voorhoeve, Kampen, ISBN 978 90 297 1868 4


Bestellen:
Dichtbij God
Dichtbij God
Henk Binnendijk



Boekgegevens
'Oorlogstranen', Lody B. van de Kamp, 2008, Uitg. Mozaïek, Zoetermeer, ISBN 978 90 239 92660


Bestellen:
Oorlogstranen
Oorlogstranen
L. van de Kamp




---
Noot voor redactie,