Gemeente Zandvoort


06-05-2008
'Zandvoort Schoon!? - De ideeën' in commissie Projecten en Thema's

Zandvoort Schoon!?, gehouden op 6 maart jl. leverde een berg aan inzichten en suggesties op. Op 14 mei aanstaande bespreekt de commissie Projecten en Thema's de notitie 'Zandvoort Schoon!? - de ideeën'. Alle punten die naar voren zijn gebracht worden nauwgezet besproken en van commentaar voorzien. 'Zandvoort schoon!?' was het eerste dorpsgesprek georganiseerd op initiatief van de Zandvoortse raadscommissie Projecten en Thema's. De bedoeling er achter is de betrokkenheid van de burgerij bij het lokale besturen te vergroten.

Lessen trekken
De commissie kan rake lessen trekken uit de notitie. De goedbezochte avond heeft veel opgeleverd. In een aparte notitie is een draaiboek voor het houden van dit soort activiteiten opgesteld, dat is ontwikkeld aan de hand van de actie 'Zandvoort schoon!?' De belangrijkste resultaten van het Digipanel-onderzoek staan in een apart rapport; in de bijlage van deze notitie zijn de antwoorden op de open vragen bijeengebracht. Eén van de items uit de Digipanel-onderzoek is hondenpoep. De ideeën die zijn geopperd variëren van 'Zero tolerance' tot 'meer voorlichting en bewustwordingscampagnes', maar ook: 'hogere boetes' en 'meer controles'. Weer andere stellen voor om 'honden op strand en boulevard verbieden' en om 'overal aanlijnen te verplichten.'

Actie
Inmiddels heeft de gemeente met een mailing aan hondenbezitters en niet-hondenbezitters de regels voor ondermeer het aanlijnen en het opruimen van de poep nog eens extra uitgelegd. Vanaf 12 mei volgt een eerste handhaafactie. En dat is nog maar één actie die het gevolg is van één dorpsgesprek tussen de lokale politici en de inwoners.

Lees ook: 'Begrip voor schoonmaakdilemma op Zandvoort Schoon?!-bijeenkomst' http://www.zandvoort.nl/website/webgen.nsf/pages/09C18DA198626BD6C1257405003A5406?