De battlezone als wargame


Met Arnold Karskens

ROTTERDAM, 20080422 -- In samenwerking met Onafhankelijk Toneel organiseert Studium Generale naar aanleiding van de voorstelling Vrede en Oorlog een programma over de iconografie en beeldvorming van oorlog en oorlogshelden in de media. Waarom zijn oorlogen omgeven van een mythologisch aura en groeien soldaten uit tot iconen van het vaderland? Wie bepaalt wat wij zien en waarom krijgen we de werkelijke beweegredenen van oorlogen zelden onder ogen? Andersom wordt ingegaan op de rol van populaire cultuur op de situatie op het slagveld. Zo spelen war games zoals America's Army een belangrijkere rol bij het rekruteren en trainen van soldaten.

Met: Arnold Karskens (oorlogsjournalist en oorlogsverslaggever), Angelo Vermeulen (bioloog, mediakunstenaar en gamedeskundige), Eve Hopkins (dramaturg O.T.) en Romana Vrede (O.T. actrice)

De Battlezone als wargame, dinsdag 6 mei, 15.30 uur, Erasmus Universiteit Rotterdam,
Burg. Oudlaan 50, Rotterdam, Zaal B-2, Woudestein, toegang gratis. Na afloop kun je met korting kaartjes kopen voor de voorstelling Vrede & Oorlog van woensdag 21 en donderdag 22 mei.

STUDIUM GENERALE
Erasmus Universiteit Rotterdam, Burg. Oudlaan 50, 3062 PA Rotterdam
Telefoon: 010 4081144 - Fax: 010 4089088 - Email (SG): stg@oos.eur.nl
Website: www.eur.nl/studium

Studium Generale organiseert lezingen, debatten en workshops op de Erasmus Universiteit en in de stad. De activiteiten zijn gratis toegankelijk voor studenten en voor overige belangstellenden, tenzij anders staat aangegeven





Studium Generale