Ook Mai Tai op Revival of the 80's


Populaire meidengroep uit de jaren 80 te zien op het grote podium van Ahoy

DEN HAAG, 20080506 -- Op 4 maart 2009 (ovb) vind "Revival of the 80's" plaats in Ahoy Rotterdam. Tijdens het concert zullen ook de dames van Mai Tai hun opwachting maken. "Wederom een sterke act waar we trots op zijn, naast de Time Bandits die we gister al bekend maakte, is dit zeker een act die er goed bij past", aldus de organisatie. Hou de website www.revivalofthe80s.com goed in de gaten want daarop lees je het nieuws als eerste.

De Nederlandse soul-/discoformatie Mai Tai ontstaat in 1983 te Utrecht. De leden van Mai Tai oefenen daarvoor het leerzame beroep uit van achtergrond- zangeres. In dat jaar wordt Jetty ontdekt door producer annex sessie-gitarist Jochem Fluitsma, die haar vraagt het nummer "Keep on dancin'" in te zingen.Naarmate de opnamen vorderen blijkt het nummer echter meer geschikt voor drie zangeressen. Op instigatie van Jetty zelf worden haar vriendinnen erbij gehaald. Mai Tai is dan een feit. Fluitsma is meteen erg tevreden over het geluid van de dames. Om hem te helpen met het schrijven van de liedjes en het produceren van de platen doet hij een beroep op Eric van Tijn. De eerste hit single "Keep on dancin" komt uit in oktober.

In de zomer van 1984 verschijnt de single "What goes on", die de hitparades weet te halen. MAI TAI weet zich een eigen plekje te veroveren binnen de Nederlandse pop-scene.

In januari '85 verschijnt de soul-ballade "Am I losing you forever", die Nederland kippenvel bezorgt. Even later verschijnt het debuut-album, geschreven en geproduceerd door Van Tijn en Fluitsma. Het van het album getrokken funky nummer "History" wordt een monster-hit. Het nummer breekt zelfs door tot een top 10 positie in Engeland.

In 1986 levert het eerste album MAI TAI zowel een Edison als Zilveren Harp op. De nieuwe, Amerikaans georiënteerde single "Female intuition" wordt een dikke hit in Nederland en Engeland. Ook de jaren daarna blijven de hits komen.

Mai Tai heeft zich ontwikkeld tot een even soepele als imponerende live-act en wordt in de serieuze popkringen gewaardeerd om hun vocale capaciteiten en dat laten ze ook weer tijdens "Revival of the 80's" zien.

"Revival of the 80's" is een productie van Theaterbemiddelingsbureau ToBeReady & PLUS Productions.





PLUS Productions