'Nieuwe biologische baby- en kinderslaapkamer van Lavital


ZWAAG, 20080506 -- Lavital-bedden danken hun reputatie aan hun maatwerkconstructie en verhoogde aandacht voor natuurlijke, biologische materialen. Met 'Lavital'Kids collection strekt die zorg zich vanaf nu ook uit over het slaapcomfort van de jongste leden van onze samenleving. Geen overdreven zorg, aangezien met name baby's en kleine kinderen veel baat hebben bij een milieuvriendelijke slaapomgeving.

De basis van 'Lavitals' Kids collection wordt gevormd door een matras, dat is samengesteld uit biologisch katoen, biologische wol en linnen. De matrasjes zijn voorzien van binnenvering. Hierdoor ontstaat een extra luchtkamer voor een nog betere ventilatie. De hoogte van de matrasjes varieert van 11 tot 13 cm en voldoet aan de normen van de Kraam- en thuiszorg.

De tijk bestaat uit honderd procent ongebleekt, onbehandeld katoen en is Öko-tex 100 gecertificeerd. Öko-tex 100 is een internationale veiligheidsnorm, die garandeert dat het geteste en gecertificeerde materiaal vrij is van stoffen die een risico vormen voor de gezondheid van de mens. In de luxe versie van de matrasjes is echt paardenhaar verwerkt.

Milieuvriendelijke grenenhouten meubels
Het Lavital ledikant is vervaardigd van onbehandeld en ongeverfd massief grenenhout. Voor het lakken van de blank grenenhouten meubels is bij Lavital een speciale natuurverf verkrijgbaar in een groot aantal kleuren. Deze composteerbare verf is honderd procent gifvrij en samengesteld uit herwinbare grondstoffen, zoals lijnolie, harsen en plantaardige pigmenten. Ook voor de aankleding van het bedje zijn specifieke materialen verkrijgbaar, zoals lakens, moltons, slaapzakjes en overtreksets van biologisch katoen.

Met de Kids Collection zet Lavital een nieuwe stap op weg naar een ideale slaapkamer, waar optimaal comfort en veiligheid hand in hand gaan.