Ingezonden persbericht

Persbericht

Amsterdam, 6 Mei 2008

PRESTIGIEUZE ONDERSCHEIDING VOOR 'HIDER IN THE HOUSE'

GOUDEN ROOS VOOR EYEWORKS

Televisieproducent Eyeworks heeft vanavond in het Zwitserse Luzern de Gouden Roos ontvangen voor het programma Hider In The House, in de categorie 'entertainment'. Bovendien behaalde het Eyeworks programma Beat The Blondes een top 3 notering in de categorie 'game show'. Het jaarlijkse Gouden Roos Festival geldt internationaal als het meest prestigieuze Europese festival voor amusementsprogramma's op televisie. Dit jaar meldden niet minder dan 402 programma's uit 34 landen zich aan voor de competitie.

Met vier nominaties was Eyeworks dit jaar de meest succesvolle producent op het Gouden Roos Festival. Naast Hider In The House waren dat: Celebrity Shock (reality / Eyeworks België), Kargar Trifft Den Nagel (comedy / Eyeworks Duitsland) en Beat the Blondes (game show / Eyeworks International).

Met de onderscheiding voor Hider In The House sleept Eyeworks zijn derde Gouden Roos in de wacht. In 2005 ontving het bedrijf van CEO en oprichter Reinout Oerlemans voor De Nationale IQ Test al twee van de felbegeerde beelden, voor beste game show en beste format.

Hider In The House

Hider in the House is een uiterst succesvol jeugdprogramma van Eyeworks UK, uitgezonden door de BBC waarin kinderen een weekend lang een beroemdheid moeten verbergen in hun eigen huis voor hun ouders.

Over Eyeworks

Eyeworks is een creatieve en onafhankelijke televisieproducent die programma's in diverse genres zoals entertainment, drama & film en sport ontwikkelt, produceert en distribueert. Eyeworks werd in 2001 opgericht door Reinout Oerlemans en heeft thans toonaangevende productievestigingen in 12 landen, op 4 verschillende continenten: Nederland, België, Duitsland, Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Argentinië, Chili, Brazilië, Nieuw Zeeland, Australië en de Verenigde Staten. Televisieprogramma's en formats van Eyeworks worden in meer dan 50 landen over de hele wereld uitgezonden.

Eyeworks Sport produceert de belangrijke sportprogramma's voor de commerciële zenders in Nederland, waaronder alle belangrijke voetbalcompetities en wedstrijden van het nationaal elftal. Eyeworks heeft drama- en filmtitels in haar portfolio waaronder de Oscarwinnende Antonia, De Zaak Alzheimer en Windkracht 10. De politieserie Flikken van Eyeworks is een van de best bekeken dramaseries (meer dan 100 afleveringen) in België en Nederland. Het in Londen gevestigde Eyeworks Distribution richt zich op het wereldwijd licenseren van formats en ready-made programma's van alle productiehuizen van Eyeworks en van derden. Internationaal succesvolle formats zijn onder andere: Test The Nation, The Chair, The 10, Miss Popularity, So You Wannabe A Popstar, Ticket to the Tribes, Win My Wage, Who Wants to Marry my Son. Meest recente succes is het zelf ontwikkelde Beat the Blondes.