Gemeente Boekel


Asbest vrijgekomen brand Mutshoek 10

In de middag van dinsdag 6 mei 2008 heeft er een brand gewoed in een pand aan de Mutshoek 10 te Boekel. Hierbij zijn geen ernstig gewonden gevallen.

Bij deze brand is in beperkte mate asbest vrijgekomen. De asbest is terecht gekomen in de directe omgeving van het desbetreffende pand. Het gebied waar de asbest is aangetroffen ligt in de directe omgeving van de Mutshoek.

Deze asbestdeeltjes worden op korte termijn opgeruimd door een gespecialiseerd bedrijf. De medewerkers van dit bedrijf zullen in beschermende kleding de asbest verwijderen. Het gebied is afgezet met hekken en lint.

De meeste rook die bij de brand is ontstaan, steeg direct omhoog. Desondanks zijn er roetdeeltjes neer gekomen in de omgeving van het getroffen pand. Deze roetdeeltjes kunt u met water wegspoelen. Het is onwaarschijnlijk dat de rook en de roetdeeltjes tot enige gezondheidsschade hebben geleid bij u, uw gezinsleden of huisdieren.

Mocht u hieraan twijfelen of vragen hebben, dan adviseren wij u contact op te nemen met uw huisarts of de huisartsenpost op nummer 0900-8860.

Hopende u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben,

De heer J.E.A. Haas

Burgemeester van de gemeente Boekel