Gemeente Cromstrijen


Cromstrijen: Informatieavond conceptrichtlijnen m.e.r. TNO (24-04-2008)

Dinsdag 6 mei 2008 organiseert de gemeente een informatieavond over de conceptrichtlijnen voor de op te stellen Milieueffectrapportage ten behoeve van de vestiging van TNO in de Hogezandse Polder.

Milieueffectrapportage

Om de nieuwe TNO-vestiging in de Hogezandse polder te realiseren is een bestemmingsplanwijziging noodzakelijk. Bovendien is op grond van het Besluit Milieueffectrapportage de verplaatsing van de TNO-locaties Ypenburg en Rijswijk naar de Hogezandse Polder m.e.r.-beoordelingsplichtig. De activiteit omvat namelijk de aanleg van een bedrijventerrein met een oppervlakte van meer dan 75 hectare, inclusief veiligheidszones. Omdat de veiligheidszone voor de nieuwe vestiging van TNO voor een beperkt deel is gelegen in gevoelig gebied, besloot TNO tot het starten van de m.e.r.- procedure. Het doel hiervan is om de milieubelangen, naast andere belangen, een volwaardige plaats te geven in de besluitvorming.

Procedure

Het opstellen en bekendmaken van een startnotitie die het initiatief tot vestiging aangeeft, was de eerste stap in de m.e.r.-procedure voor de nieuwe TNO-vestiging. Na bekendmaking en terinzagelegging van de startnotitie en de ingebrachte zienswijzen bracht de onafhankelijke Commissie voor de m.e.r. advies uit over de richtlijnen waaraan het op te stellen milieueffectrapport moet voldoen. Hierin nam de Commissie de ingebrachte zienswijzen mee. Zodra de gemeenteraad de conceptrichtlijnen heeft vestgesteld, stelt TNO het m.e.r.-rapport op.

Informatieavond

Dinsdag 6 mei 2008 organiseert de gemeente een informatieavond over de conceptrichtlijnen voor de m.e.r. Burgemeester Giel Janssen vertelt u wat de richtlijnen inhouden. Tijdens de avond kunt u vragen stellen en uw mening geven. De avond begint om 19.30 uur en vindt plaats in Lokaal 8 aan de Buttervliet in Numansdorp.

Meer informatie

De conceptrichtlijnen die de burgemeester tijdens de informatieavond presenteert, kunt u vinden bij project vestiging TNO in Numansdorp