Gemeente Utrecht

Start inspraak concept gebiedsplan Overvecht de Gagel

Op 6 mei start de inspraak voor het concept gebiedsplan Overvecht De Gagel. Met het plan willen de gemeente en de woningcorporaties Bo-Ex, Mitros en Portaal de kwaliteit en de leefbaarheid van de buurt versterken en bewoners meer kansen bieden. Van 6 mei tot 17 juni kunnen bewoners hun reactie geven op het concept gebiedsplan.

De inspraak biedt aansluitend op de consultatie de mogelijkheid voor belanghebbenden om formeel te reageren op het gebiedsplan. Bewoners hebben hierover huis-aan-huis een extra nieuwsbrief ontvangen.

Consultatie afgelopen najaar
In de consultatie is afgelopen najaar gepeild hoe men over de voorstellen denkt en welke ideëen voor de verbetering en vernieuwing van de buurt er nog meer leven. Ongeveer vijfhonderd mensen hebben hieraan actief deelgenomen. Hieruit zijn diverse aanbevelingen gekomen. De reacties varieerden van volledige steun van de aanpak tot afwijzing van specifieke maatregelen. In het algemeen is men het er over eens dat er wat in De Gagel moet gebeuren. Sommige maatregelen raken individuele belangen die onzekerheid kunnen geven. Dit doet zich vooral voor op twee punten: sloop van woningen en bouwen in het groen.

Procedure
De inspraak is de volgende stap in het proces naar de definitieve vaststelling van het plan. Vervolgens worden de inspraakresultaten verwerkt en wordt het definitieve gebiedsplan door de gemeenteraad vastgesteld.

Inspraak
De inspraakperiode is van 6 mei tot 17 juni. Iedereen kan inspreken via
1. Een inspraakformulier op www.overvechtdegagelvernieuwt.nl
2. Een brief aan: gemeente Utrecht, SO/ UV- De Gagel, Antwoordnummer 3376, 3500 VP Utrecht.
3. Een van de drie inspraakbijeenkomsten. Op 13 mei in de Vrije Evangelische Gemeente (omgeving Einsteindreef -Gambiadreef) op 15 mei in Rosendael (omgeving Karl Marx-, Tigris- en Nijdreef) en op 19 mei in Rosendael (omgeving Klopvaart, Tigris en Gangesdreef). De inloop is van 16.30 tot 19.30 uur, de inspraak van 19.30 tot 21.00 uur.



Gemeente Utrecht