Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

MONUMENTALE WAARDE VAN WELEER KOMT TERUG IN HARTJE AMSTERDAM

HOTEL DE L'EUROPE RESTAUREERT EN BREIDT UIT

Amsterdam, mei 2008 - Het Amsterdamse vijf-sterren Hotel de l'Europe, sinds 1896 aan de Amstel in het hart van de stad tegenover het Muntplein gelegen, krijgt er 24 zeer luxueuze en ruime kamers en suites bij in drie naburige panden aan de Nieuwe Doelenstraat. Bovendien wordt het huidige hotel binnen en buiten volledig gerenoveerd waarbij de uitgangspunten voor het totale project 'meer lucht en licht' en 'herstel van de historische architectonische waarde' zijn.

Uitzicht
De naburige panden (de voormalige Theodoor Gilissen Bank) worden de komende maanden helemaal 'leeggehaald', de historische binnenhoven worden hersteld en van een fraaie transparante afdekking voorzien met veel meer openheid, licht en lucht als resultaat. In de uitbreiding komen er naast de 24 kamers en suites, een royaal wellness centre met een zwembad op het niveau van de Amstel en een zestal zalen.

Facelift
Zodra in juni 2009 de uitbreiding gerealiseerd is, komt het huidige Hotel de l'Europe aan de beurt voor een grondige facelift. Tijdens deze fase wordt naast de 100 hotelkamers ook de benedenverdieping van het hotel aangepakt, waarbij restaurant Excelsior, Brasserie le Relais en Freddy's Bar een complete renovatie ondergaan. Wat altijd blijft bestaan is het beroemde uitzicht vanuit Excelsior op de Munttoren en vanuit buitenrestaurant La Terrasse op het Muziektheater.

Uniek
Architectenbureau J. van Stigt, verantwoordelijk voor de uitbreiding en de renovatie van Hotel de l'Europe, brengt de uitstraling van weleer volledig terug. ,,Hotel de l'Europe ligt op een unieke locatie, is architectonisch van uitzonderlijke kwaliteit geweest en gaat dat weer worden." Het accent komt te liggen op de individuele kwaliteit van de historische gebouwen waarbij door correcte kleurstellingen en verlichting er een eenheid van de gevels wordt verkregen. In de renovatie past ook het verwijderen van de bruine erker aan de gevel voor restaurant Excelsior aan de Muntzijde. "Het interieur krijgt een moderne twist zonder de klassieke stijl geweld aan te doen. We zijn onder meer geïnspireerd door andere grootstedelijke hotels ook behorende tot The Leading Hotels of the World," aldus algemeen directeur Didi Whitlau.

Begin
Tijdens de uitbreiding blijven niet alleen het hotel maar ook de restaurants en zalen gewoon geopend. De gasten van het hotel zullen uiterst weinig tot niets van de werkzaamheden merken, omdat deze zich in de naburige panden afspelen. De bestaande hotelkamers krijgen momenteel een nieuwe inrichting voorafgaande aan de bouwkundige aanpassingen vanaf het voorjaar 2009. In een later stadium, voorzien voor het najaar 2010, zal het daklandschap van het hotel geschoond worden.

Hotel de l'Europe ligt in het centrum van Amsterdam aan de Nieuwe Doelenstraat 2-8. Het hotel (21 éénpersoonskamers, 56 tweepersoonskamers, 17 junior suites, 5 suites en één bruidssuite) is lid van The Leading Hotels of the World. Het restaurant Excelsior is lid van de Alliance Gastronomique, een samenwerkingsverband van 37 toprestaurants in Nederland en België. Hotel de l'Europe staat voor 110 jaar historie, traditie en stijl en maakt van gastvrijheid een kunst. Bel voor reserveringen naar 020-53 11 779 of zie voor meer informatie www.leurope.nl.



Ingezonden persbericht