Ingezonden persbericht


Persbericht

Checkview(TM) van Checkpoint Systems uitgerust met nieuwe videobeveiligingsoplossing

Nieuwe videobeveiligingsoplossing combineert data, rechtstreekse alarmsignalen en internet

Nieuwegein, 6 mei 2008 - - Checkpoint Systems, Inc. wereldwijd marktleider in innovatieve oplossingen voor beveiliging en merchandising, introduceert een verbeterde versie van zijn video management software CheckView(TM). CheckView(TM) is uitgerust met een aantal nieuwe functionaliteiten. Zo kan met behulp van digitale zoom in zowel de live als terugspoelmodus, een filmbeeld nader worden bekeken terwijl de opname op volledig beeld gewoon doorgaat. Het geluid kan m.b.v. de audioapparatuur in de camera's worden opgenomen en live worden afgespeeld en biedt zo aanvullende informatie ten aanzien van bepaalde gebeurtenissen. Bovendien is de Transact plug-in functionaliteit verbeterd waardoor kassagegevens te combineren zijn met videobeelden. Daarnaast kunnen alarmsignalen, als reactie op sleutelwoorden zoals de term 'ongeldig' die vaak wordt gebruikt bij transacties, onmiddellijk worden verzonden naar pagers en e-mails.

CheckView(TM) is ontworpen om het vastleggen en analyseren van alle gebeurtenissen in een winkel te verbeteren. Gebruikers kunnen hierdoor informatie optimaliseren en snel reageren om zodoende de veiligheid van klanten en medewerkers te garanderen. De software, server, een geavanceerd IP netwerk en een aantal megapixel digitale camera's die onderdeel zijn van CheckView(TM),vullen elkaar aan en bieden hierdoor een betere bescherming tegen incidenten zoals voorraadverlies en rechtszaken, bijvoorbeeld gezondheids- en veiligheidsclaims.

Ronald Baars, Directeur Checkpoint Systems Benelux verklaart: "CheckView(TM) is ontwikkeld voor retailers. Krachtige camera's, die in verbinding staan met Elektronische Point of Sales (EPOS) en andere systemen in de winkel, maken van CheckView(TM) een effectief instrument voor bewaking en dervingsbeheer. Door videobeelden te koppelen aan een zoekmachine kunnen gebruikers dagen, weken, maanden of zelfs jaren later achterhalen wat er in de winkel is gebeurd. Doordat het systeem in een netwerk functioneert zijn alle functionaliteiten op afstand te bedienen alsof je ter plekke bent - zelfs vanuit een ander land. CheckView(TM) heeft ongekende mogelijkheden en we zien een groeiende interesse bij retailers om het systeem naast de gebruikelijke loss prevention kwesties in te zetten voor bijvoorbeeld juridische doeleinden.”

De jaarlijkse investering van $24 miljoen in research en development door Checkpoint is in 2007 bekroond met de Innovative Achievement Award en de prestigieuze Detektor International Award 2007.

Over Checkpoint Systems, Inc.

Checkpoint Systems Inc. is wereldleider in productidentificatie en oplossingen voor dervingsreductie voor de retail en zijn supply chain. Alle oplossingen en diensten die Checkpoint zijn klanten levert zijn er op gericht om hun omzet en winst te verhogen. Checkpoint is beursgenoteerd op de NYSE, doet in alle delen van de wereld zaken en heeft wereldwijd bijna 4000 medewerkers. Het is gespecialiseerd in RF-technologie (radiofrequentie).Het productportfolio bestaat o.m. uit: systemen voor digitale RF/EAS (elektronische artikelbeveiliging) en RFID (Radio Frequente Identificatie), RF-bronbeveiliging en etikettering. Het aanbod wordt ondersteund door een wereldwijd netwerk van 26 servicebureaus. Voor meer informatie: www.checkpointeurope.com