Ingezonden persbericht


persbericht Hilversum, 6 mei 2008

ENDEMOL EN TALPA SLUITEN SAMENWERKINGSOVEREENKOMST

Endemol en Talpa Content gaan joint ventures oprichten in zes van de belangrijkste `Endemol-landen'.

Deze overeenkomst volgt op de distributieovereenkomst van oktober 2007, voor de internationale verkoop door Endemol van Talpa's portfolio van programma's en formats.

De op te richten 50/50 joint ventures gaan zich toeleggen op verkoop, productie en exploitatie van TV- formats die door Talpa zijn ontwikkeld. De landen zijn de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje, Frankrijk en Italië. Mogelijkheden voor joint ventures in andere landen worden onderzocht. In Nederland blijft Talpa haar eigen verkoop doen. In alle overige gebieden is Endemol, ook in de toekomst, de distributeur van Talpa-content.

De Talpa-catalogus bevat op dit moment o.a. de formats `Gooische Vrouwen', `De Gouden Kooi', `M/V', `Voetbalvrouwen', `Blinde Liefde' en `Ik Hou van Holland'. Een aantal nieuwe formats is in ontwikkeling of al geproduceerd in Nederland en klaar voor internationale distributie. De Talpa-formats zijn vorige maand ook gepresenteerd op de mediavakbeurs MIPTV in Cannes. Formats als `Divided' (vanaf komende zomer onder de titel `De Gemene Deler' bij RTL 4) , `M/V', `Blinde Liefde' en `Ik hou van Holland' ontvingen daar grote internationale belangstelling. Producties van deze programma's worden op dit moment opgezet in een aantal landen.

ENDEMOL
Endemol is een marktleider in de productie en verkoop van entertainment. De groep produceert premium content voor televisie, online en mobiele telefonie voor de belangrijkste omroepen en digitale platformen ter wereld.

Endemol heft een internationaal netwerk van dochterondernemingen in meer dan 20 landen op vijf continenten inclusief de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Frankrijk, Italië, Duitsland en Nederland en Latijns Amerika, India, Zuid Afrika and Australië.

Creatieve teams binnen de Endemol groep ontwikkelen voortdurend nieuwe entertainment formats die worden verspreid binnen de groep. Endemol heeft momenteel een format catalogus met meer dan 1000 titels.

Endemol is eigendom van een consortium bestaande uit Goldman Sachs Capital Partners, Mediaset Group en Cyrte Group. Voor meer informatie, zie ook onze website www.endemol.com.