Ingezonden persbericht


Persbericht

DPD Nederland start nieuwe dienst voor internationaal pakketvervoer Pakketten voordelig de wereld over met DPD CLASSIC

Best, 6 mei 2008 - Pakketvervoerder DPD start vandaag de nieuwe dienst DPD CLASSIC voor levering van pakketten vanuit Nederland naar intercontinentale bestemmingen per luchtvracht. Met het uitgebreide internationale netwerk kan de logistieke dienstverlener nu naast de bestaande express producten ook zijn standaard service in 220 landen wereldwijd aanbieden. DPD biedt met deze uitbreiding bestaande en toekomstige klanten de mogelijkheid om pakketten met minder tijdsdruk ook internationaal tegen een lager tarief te vervoeren.

Voor de internationale pakketleveringen werkt DPD nauw samen met Air France-KLM voor het vervoer van pakketten door de lucht. Voor het afleveren van de pakketten maakt DPD gebruik van reigonale specialisten als IBC in Noord en Zuid-Amerika, Aramex in Afrika en het Midden-Oosten en Jupiter in Azië en Australië In vergelijking met de DPD EXPRESS producten is de looptijd van DPD CLASSIC één á drie dagen langer.

Michaël van Ooijen, CEO van DPD Nederland: "Ervaring leert dat veel internationale pakketzendingen niet gebonden zijn aan een korte looptijd. Voor deze pakketten kunnen we onze klanten nu een gunstiger tarief bieden. Zowel klanten met grote als kleine volumes hebben aangegeven gebruik te willen maken van de nieuwe dienst. Bedrijven kunnen voor express zendingen uiteraard ook nog altijd bij ons terecht."

Over DPD
DPD is verantwoordelijk voor het verwerken van meer dan 2 miljoen pakketten per dag in een hecht internationaal netwerk en is daarmee één van de grootste dienstverleners op het gebied van logistiek in Europa. Het hoofdkantoor van DPD is gevestigd in Aschaffenburg, Duitsland. DPD biedt een breed dienstenpakket, van 'Cash On Delivery' tot individuele, op maat gemaakte oplossingen voor inkooplogistiek. Het DPD netwerk in Nederland is 100% eigendom van GeoPost, dochteronderneming van de Franse La Poste groep en de derde pakket- en expressgroep van Europa. Meer informatie over DPD kunt u vinden op www.dpd.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Zeno Group
Renske Westerhof
Tel.: 020-30 10 989
renske.westerhof@zenogroup.com