Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 6 mei 2008

Website Nederlandse Agenten Associatie biedt zoekmachine Vertegenwoordigend agentschap van acteurs makkelijk gevonden

De website van de Nederlandse Agenten Associatie heeft een nieuwe functionaliteit gekregen. Vanaf nu is op www.agenten.nl eenvoudig te zoeken naar alle acteurs die zich door de aangesloten agentschappen laten vertegenwoordigen. Na het intypen van de voor- en/of achternaam van de 'gezochte acteur' op de website pagina 'wie zit waar?', levert het zoekresultaat het betreffende agentschap, telefoonnummer, website en de vertegenwoordigende agent met bijbehorend e-mailadres op. Op deze manier kunnen producenten, castingbureaus en de media eenvoudig de personen bereiken die ze zoeken.

Zie verder: www.agenten.nl

De Nederlandse Agenten Associatie is een belangenvereniging voor uitvoerend en creatief kunstenaars. Bij deze vereniging zijn momenteel de veertien belangrijkste agentschappen / managementbureaus aangesloten. De Agentschappen zijn werkzaam als zakelijk en artistiek begeleiders van uitvoerend en creatief kunstenaars. Het gaat hier om onder anderen acteurs, regisseurs, (scenario)schrijvers, kostuum-, decor en lichtontwerpers die werkzaam zijn in de theater-, televisie-, film- en muziekwereld. De vereniging heeft ten doel de kwaliteit te verbeteren en te professionaliseren van de door managementbureaus en/of agenten aan talenten te verlenen diensten.

Steeds meer uitvoerende en creatieve kunstenaars kiezen ervoor om zich te laten vertegenwoordigen door een manager of agent. Op deze manier worden hun zakelijke contacten met bijvoorbeeld producenten, zendgemachtigden en reclamebureaus volledig waargenomen door hun agent, waardoor de uitvoerend en creatief kunstenaar zich vooral kan concentreren op de artistieke prestaties. Ook dienen de agenten als artistiek klankbord en adviseur bij het maken van keuzes in hun carrière.

De Nederlandse Agenten Associatie hoopt door middel van intensiever onderling contact en overleg de belangen van de talenten professioneler en beter te dienen. De leden van de associatie spannen zich uiteraard in met betrekking tot de honoraria van hun cliënten en maken zich collectief sterk voor betere secundaire arbeidsvoorwaarden.