Politie Twente

Winkeldief aangehouden

Enschede

Een 35-jarige vrouw uit Enschede werd op 5 mei rond 15.15 uur aangehouden nadat ze diefstal had gepleegd bij een winkel aan de Heurne.

Op 5 mei, rond 15.15 uur werd een 35-jarige vrouw uit Enschede aangehouden voor winkeldiefstal bij een winkel aan de Heurne. Zij passeerde de uitgang met een kinderwagen waarop de alarminstallatie van de winkel in werking trad. Het winkelpersoneel zag dat een kind in de kinderwagen schoenen aan had die niet waren afgerekend. De gewaarschuwde politie hield de vrouw aan. Bij onderzoek bleek dat zij in haar tassen en in de kinderwagen diverse nieuwe goederen had liggen, afkomstig van verschillende winkels. Zij kon daarvoor geen kassabonnen tonen. De vrouw is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De goederen zijn in beslag genomen en haar kind is door de vader van het bureau gehaald. (08-056669)

Dronken beginnend bestuurder veroorzaakt aanrijding

Enschede

Een 25-jarige beginnend bestuurder onder invloed van alcohol, veroorzaakte op 5 mei rond 17.30 uur een aanrijding op de kruising De Ruyterlaan, Prinsessetunnel, Parkweg, waarbij twee motoren en twee auto's werden aangereden en twee personen gewond raakten.

Op 5 mei, rond 17.30 uur, reed een 25-jarige Enschedeër in zijn auto vanuit de Prinsessetunnel met te hoge snelheid de kruising met de De Ruyterlaan en de Parkweg op. Hij raakte bij het uitkomen van de tunnel de macht over het stuur kwijt en botste met zijn auto eerst tegen twee motorrijders die op de Parkweg voor de verkeerslichten stonden te wachten. Nadat hij op de motorrijders was gebotst, botste hij met zijn auto op een personenauto met daarin een 50-jarige automobiliste uit Enschede en haar 23-jarige dochter, die achter de motoren stond te wachten. Deze personenauto botste door de aanrijding op zijn beurt weer tegen een daarachter staande auto.

De 50-jarige vrouw uit Enschede en haar 23-jarige dochter raakten gewond en werden met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Alle voertuigen raakten beschadigd door deze aanrijding. Het kentekenbewijs van het de auto van de 25-jarige dader werd ingenomen. Deze bestuurder, een beginnend bestuurder, bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Ademanalyse wees 750 ugl uit ( 1.73 promille) Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. (08-056726)

Aanrijding letsel

Losser

Een 79-jarige vrouw uit Losser heeft op maandag 5 mei op de kruising Nijverheidstraat met de Hoofdstraat een aanrijding veroorzaakt met haar auto. Alle betrokkenen zijn ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Op maandag 5 mei omstreeks 13.30 uur reed een 79-jarige bestuurster, vergezeld door twee dames van 71- en 76 jaar, in haar auto over de Nijverheidstraat in Losser. Op de kruising met de Hoofdstraat verleende zij geen voorrang aan de voor haar van rechts komende auto, bestuurd door een 46-jarige vrouw uit Overdinkel. Alle vier inzittenden zijn met pijn op de borst, per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Een 78-jarige man uit Losser die naar het ongeval kwam kijken werd ter plaatse onwel en moest eveneens naar het ziekenhuis worden gebracht. Het kenteken van de auto van de 46-jarige is ingevorderd. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (08-056632)

Fietser gewond bij aanrijding

Geesteren

Een 13 jarige meisje uit Geesteren is maandag 5 mei in haar woonplaats gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto op de kruising Langeveenseweg met de Geermanstraat. Zij is met rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo.

Op maandag 5 mei om 10.45 uur verleent een 90-jarige bestuurder afkomstig uit Itterbeck (Duitsland) geen voorrang aan de van rechtskomende 13-jarige fietser als hij over de Langeveenseweg rijdt. Bij de aanrijding raakt de 13-jarige dusdanig gewond dat zij per ambulance moet worden overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (08-056548)

Vernieling auto's

Enschede

Tussen zaterdag 3 en dinsdag 6 mei zijn diverse auto's vernield aan de Hertmebrink. De politie van Enschede-Zuid is een onderzoek gestart en vraagt getuigen zich te melden.

Dinsdagochtend 6 mei heeft de politie van Enschede-Zuid van 6 bewoners van de Hertmebrink aangifte opgenomen van vernieling van hun auto. Alle auto's stonden geparkeerd op de parkeerplaats aan de Hertmebrink en zijn tussen zaterdagnacht 3 mei en dinsdagochtend 6 mei vernield. Van alle auto's zijn één of meerdere ruiten vernield. Hoewel enkele bewoners verklaren in de nacht van 5 op 6 mei omstreeks 02.30 uur glasgerinkel te hebben gehoord heeft echter niemand de politie gebeld. De politie Enschede-Zuid is een onderzoek gestart en vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844. Ook vraagt zij haar bewoners om bij verdachte situaties altijd gelijk de politie te bellen. (08-056944/08-056513)


---- --