Ingezonden persbericht


Persbericht

3M richt fonds op voor goede doelen in Nederland

Ook 3M werknemers steken de handen uit de mouwen voor het goede doel

Zoeterwoude, 6 mei 2008 - 3M bundelt zijn diverse vrijwilligersinitiatieven en sponsoractiviteiten in een nieuw fonds: het 3M Fonds. Charitatief Nederland kan hiermee aanspraak maken op een gift van EUR 50.000. Ook slaan de werknemers van 3M de handen ineen voor een positieve impuls aan de Nederlandse samenleving. Met het initiatief 'Helpende Hand' steken 3M medewerkers onder werktijd de handen uit de mouwen voor projecten bij niet-commerciële organisaties in Nederland. Het 50-jarig jubileum van 3M in Nederland is het startsein voor de oprichting van het 3M Fonds.

3M is wereldwijd actief op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen op milieu, sociaal en educatief terrein. Ook in Nederland neemt de industriële onderneming al jaren zijn verantwoordelijkheid door diverse vrijwilligersactiviteiten van enthousiaste werknemers en uiteenlopende sponsoractiviteiten op het gebied van cultuur en sport. Nu bundelt het bedrijf zijn krachten en betrokkenheid met de oprichting van het 3M Fonds.

"Ook in Nederland willen we zelf de handen uit de mouwen steken en onze betrokkenheid laten zien. 3M heeft veel verschillende producten en technologieën in huis waarmee we een verscheidenheid aan projecten kunnen steunen. Wij denken daarbij bijvoorbeeld aan het helpen in het plaatselijke bejaardenhuis of een opknapbeurt van een school. In Nederland zijn er veel goede initiatieven die onze steun verdienen. Daar dragen wij uiteraard graag ons steentje aan bij," aldus Francine Savage, Managing Director 3M Nederland B.V.

Goede Doelen Gift
De Goede Doelen Gift is een gift van EUR 50.000 aan een charitatieve instelling voor de uitvoering van een bijzonder project in Nederland dat een positieve impuls geeft aan onze samenleving. Om in aanmerking te komen voor de Goede Doelen gift kunnen niet-commerciële organisaties zich tot 1 november 2008 opgeven via www.3MFonds.nl. Bezoekers van deze website stellen via hun stem een top tien samen van hun favoriete goede doelen, dus iedere stem telt! Het eindoordeel over de winnaar van de Goede Doelen Gift 2008 ligt bij een vijfkoppige jury bestaande uit door 3M benoemde onafhankelijken. De feestelijke uitreiking vindt eind 2008 plaats.

Helpende Hand
Niet-commerciële organisaties kunnen via het 3M Fonds ook een beroep doen op de Helpende Hand. Onder deze noemer stropen 3M-vrijwilligers graag onder werktijd de mouwen op om praktische ondersteuning te bieden. De hulp kan bestaan uit menskracht, 3M-materiaal zoals tapes, schuurmaterialen en coatings ter waarde van EUR 1.000 of een combinatie daarvan.

Om in aanmerking te komen voor steun uit het 3M fonds, kunnen verenigingen, stichtingen of andere niet-commerciële organisaties zich opgeven via www.3MFonds.nl.

Over 3M
3M is een internationaal technologiebedrijf met een ongekend breed scala aan producten dat al meer dan 100 jaar nieuwe producten introduceert en perfectioneert, uitvindingen doet en producten ontwikkelt voor verschillende sectoren. 3M bezit meer dan 20.000 patenten. Zijn innovaties, mede ontstaan uit combinaties van 45 technologieplatforms, bieden praktische oplossingen voor de industrie en consument. Het bedrijf is actief in acht verschillende sectoren, met meer dan 50.000 eindproducten en halffabrikaten voor onder andere verkeersveiligheid, de gezondheidszorg, de industriële sector en voor op kantoor. 30 Procent van de omzet wordt gevormd door producten die in de laatste vier jaar zijn geïntroduceerd. 3M Nederland B.V. maakt deel uit van de 3M Corporation en staat genoteerd op de New York Stock Exchange (MMM). De organisatie vormt samen met dertig bedrijven de Dow Jones Industrial Average. Bovendien maakt 3M al jaren onderdeel uit van de Industrial Goods & Services lijst van de Dow Jones Sustainability Index. Het bedrijf realiseerde in 2007 een omzet van 24,5 miljard dollar. 3M maakt deel uit van de Standard & Poor's 500 Index. Het hoofdkantoor is gevestigd in Saint Paul, Minnesota VS. Wereldwijd werken er, verdeeld over ruim 60 landen, 76.239 medewerkers waarvan ruim 7000 voor Research & Development. In Nederland telt 3M vier vestigingen met 550 medewerkers. Voor meer informatie kunt u kijken op: www.3M.nl.