Ingezonden persbericht


Global Knowledge tekent partnerovereenkomst met PAT Learning Solutions voor Prince2-trainingen

Nieuwegein, 6 mei 2008 - Global Knowledge, de grootste onafhankelijke ICT-opleider van Europa, heeft een partnerovereenkomst getekend met PAT Learning Solutions, dat onder meer Prince2-trainingsmateriaal ontwikkelt. Prince2 is in Nederland de meest gehanteerde projectmanagementmethodiek. Jaarlijks leggen circa 8.000 mensen het examen af.

Door de overeenkomst wordt Global Knowledge Prince2 Affiliate van PAT Learning Solutions. In de praktijk betekent dit dat Global Knowledge de methodiek en het opleidingsmateriaal van PAT Learning Solutions gaat inzetten voor zijn Prince2-trainingen. Global Knowledge is volledig gecertificeerd door de APMG, dat de Prince2-rechten exploiteert.

De methodiek van PAT Learning Solutions onderscheidt zich sterk van die van andere aanbieders doordat deze volledig uitgaat van een praktijkcase. Dit zorgt ervoor dat de kern van de methodiek sneller duidelijk wordt en de stof beter wordt onthouden. Daarnaast voorziet de aanpak erin dat deelnemers meteen na de training het Prince2 Foundation-examen kunnen afleggen. De training is hierdoor ingekort van vier naar slechts twee dagen. Dit heeft als voordeel dat er naast een tijdwinst van 50 procent tevens een flink kostenvoordeel wordt behaald.

Volgens Marcel Teeuwen, Business Development Manager bij Global Knowledge, vormen de Prince2-trainingen van PAT Learning Solutions een uitstekende aanvulling op het aanbod van Global Knowledge: "We kunnen onze klanten nu een officieel gecertificeerde Prince2-training bieden die ook nog eens in zeer korte tijd is af te ronden. Zo spelen we optimaal in op de nog steeds groeiende belangstelling voor Prince2."

Jeroen Krouwels, Business Development Manager bij PAT Learning Solutions: "Cursisten die bij Global Knowledge trainingen volgen van vooraanstaande vendors als Cisco, Microsoft, HP, Sun Microsystems en VMware doen dit vaak als voorbereiding voor de implementatie van nieuwe projecten in de organisatie waarvoor ze werken. Prince2 helpt dergelijke projecten te beheersen en te controleren. Wij zijn daarom van mening dat het Prince2-trainingsaanbod uitstekend aansluit bij het al bestaande trainingsaanbod van Global Knowledge."

Over PAT Learning Solutions
PAT Learning Solutions Groep is dé opleidingspartner voor organisaties waar mensen de nummer één succesfactor zijn. PAT onderscheidt zich door het bieden van leeroplossingen met een mix van traditionele leervormen en de meest moderne internettechnologie.

Over Global Knowledge
Global Knowledge is de grootste onafhankelijke aanbieder van bedrijfstrainingen voor IT- en managementprofessionals. De onderneming levert een breed spectrum aan praktijk- en theoriecursussen voor IT'ers en projectmanagers op het gebied van netwerk, beveiliging, VoIP en wireless en op producten van toonaangevende ondernemingen als Cisco, Microsoft, Novell, Hewlett Packard, Sun Microsystems en Red Hat. Het managementportfolio voorziet in training op projectmanagement, professional skills, business analysis en ITIL. De trainingen kunnen in diverse leermethodieken worden aangeboden - klassikaal in eigen opleidingscentra of op locatie bij de klant, en via internet. Global Knowledge heeft computerondernemingen, profit-, non-profitorganisaties en overheidsinstellingen geholpen kennis en kunde om te zetten in hogere productiviteit van medewerkers, klanten en distributiepartners.

Global Knowledge werd in 1995 opgericht en telt wereldwijd meer dan 1.100 medewerkers. De onderneming heeft haar hoofdkantoor in het Amerikaanse Cary, North Carolina en is eigendom van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Welsh, Carson, Anderson & Stowe. Ga voor meer informatie naar http://www.globalknowledge.nl/

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Dick Goettsch
Marketing Manager
Global Knowledge
T: 030 - 60 89318
E: dick.goettsch@globalknowledge.nl