Ingezonden persbericht


Persbericht

Action station: Actie en avontuur!
Eurocamp Amersfoort nu nóg spannender voor kinderen met lef

Amersfoort, mei 2008 ­ Dat Eurocamp de ideale campingvakanties biedt voor gezinnen met kinderen is inmiddels bij iedereen wel bekend. De reisspecialist zit echter niet stil en bedenkt voortdurend weer nieuwe bestemmingen, activiteiten en faciliteiten om vakanties voor het complete gezin tot een groot feest te maken. Voor sportieve gezinnen, en dan met name voor sportieve en actieve kinderen, biedt Eurocamp nu op twee campings in Frankrijk de avontuurlijke Action Stations, waar kinderen vanaf 7 jaar kunnen klimmen, abseilen, tokkelen, trapezespringen en boogschieten.

Vakantie voor hele gezin
Eurocamp is dé specialist in campingvakanties voor het hele gezin. De campings staan niet alleen op de mooiste plekjes van de beste campings, maar bieden ook de leukste activiteiten voor kinderen van alle leeftijden, zodat het werkelijk voor elk familielid een onvergetelijke vakantie wordt. Action Station is de nieuwste sportieve service van Eurocamp op twee campings in Frankrijk. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen geweldige avonturen beleven. Vanzelfsprekend onder professionele begeleiding, want hoe spannend het allemaal ook mag zijn, veiligheid staat natuurlijk voorop. Ouders kunnen dus heerlijk relaxen, terwijl de kinderen de vakantie van hun leven beleven met de meest spannende activiteiten die je maar kunt bedenken.

Actie en avontuur
Action Station is bedoeld voor kinderen met lef, die van actie houden en avontuurlijk zijn ingesteld. Ze kunnen kiezen uit vijf spannende activiteiten: klimmen, abseilen, tokkelen, trapezespringen en boogschieten. Al vanaf 7 jaar kunnen kinderen hieraan meedoen: de activiteiten worden aangepast aan het niveau van de deelnemers. De begeleiding ligt in handen van professionele instructeurs van het Engels PGL. Deze organisatie heeft al vijftig jaar ervaring in het organiseren van avontuurlijke activiteiten. Er wordt gebruik gemaakt van de beste beschermings- en veiligheidsmaterialen, want veiligheid staat natuurlijk hoog in het vaandel.

Van klimmen tot abseilen
Wat valt er allemaal te doen bij Action Station? Op de klimtorens kun je alle technieken leren van het klimmen. Er zijn meerdere routes op diverse niveaus. Abseilen gebeurt vanaf de bovenkant van de toren, die ook vanaf binnen met trappen te beklimmen is. Na goed te worden vastgemaakt met veiligheidsgordels krijg je, onder deskundige begeleiding van de instructeurs, het afdalen onder controle. Tokkelen, ook wel Zip Wire genoemd, is een razendsnelle afdaling; vanaf de top van de toren suis je in één keer naar beneden. Voor de echte waaghalzen dus! Trapezespringen vergt ook behoorlijk wat moed: vanaf de toren word je aangemoedigd om naar de trapeze te springen. Met het buitenprogramma boogschieten leer je de basisvaardigheden van deze sport kennen en kun je je technieken verder ontwikkelen. Verslavend leuk!

Twee campings
Action Station is vooralsnog te vinden op twee campings van Eurocamp: Camping La Pointe St. Gilles in Bénodet (Bretagne) en Camping St. Avit Loisir in Le Bugue (Dordogne). Het is aan te raden om meteen bij de boeking een plaats in Action Station te reserveren. Behalve dat het voordeliger is, ben je bovendien zeker van deelname. Wie boekt voor meer dan drie personen, krijgt een aantrekkelijke korting. De tarieven:een proefsessie kost ¤ 9,- p.p., 5 activiteiten ¤ 30,- p.p. en voor een Action Station Pass, waarmee je maximaal 10 dagen onbeperkt kunt deelnemen aan alle activiteiten, betaal je ¤ 60,- p.p. (deze pas is niet te boeken tussen 8 juli en 28 augustus). Prijzen zijn onder voorbehoud: kijk op www.eurocamp.nl voor meer informatie!

Eurocamp is specialist in verzorgde campingvakanties op 165 bestemmingen in Europa en sinds kort ook in Florida! Hierbij wordt overnacht in een luxe stacaravan, een compleet ingerichte bungalowtent of een luxe chalet met een ruim overdekt terras. Op alle campings werken door Eurocamp opgeleide medewerkers. Speciaal voor gezinnen met jonge kinderen is er een selectie van de meest peutervriendelijke campings: Petit Paradis. Ook heeft Eurocamp eigen kinderclubs onder de naam Fun Station en voor de allerkleinste is er Mini Fun Station. Voor tieners is er het programma Base: een internationaal animatieprogramma. Voor meer informatie: www.eurocamp.nl / www.petitparadis.nl / www.eurocamp-enjoy.nl