Ingezonden persbericht


Altran sponsort studenten autoraceteams Delft en Eindhoven

Technische en financiële hulp voor de Formula Student

Amsterdam, 6 mei 2008 - Altran, een innovatieve technische consultancy organisatie, kondigt vandaag twee nieuwe sponsorprojecten aan. De raceteams van de universiteiten in Delft en Eindhoven die uitkomen in de Formula Student, zullen door Altran zowel met (technische) expertise als financieel worden ondersteund.

Formula Student is een internationale competitie die sinds 1995 bestaat, studenten bouwen hierbij zelf een single seater raceauto en komen tegen elkaar uit in verschillende dynamische en statische onderdelen, met als hoogtepunt de Endurance race, waarbij de auto een 22 kilometer lang parcours moet afleggen.

Gerard van der Veen van het Delft University Racing Team licht toe: "Deze samenwerking geeft de leden van het team de kans om in contact te komen met de consultants van Altran, waardoor we gebruik kunnen maken van hun kennis op het gebied van bijvoorbeeld technologie, projectmanagement en innovatie". Bart Beenker van University Racing Eindhoven vervolgt: "Technisch inzicht is in ruime mate aanwezig binnen ons team, echter in sommige gevallen is de feedback van experts van groot belang. De sponsoring van Altran is daarom zeer welkom".

Yves de Beauregard, Managing Director van Altran Operations Nederland sluit af: "Altran is al jaren technology partner van het ING/Renault F1 team, we zijn blij dat we onze kennis ook kunnen inzetten voor de studententeams in Delft en Eindhoven. Op deze manier dragen we bij aan de ontwikkeling en blijven onze consultants op de hoogte van de innovatieve ideeën van de studenten".

Altran geeft innovatie ideeën graag de ruimte. Met de Altran Engineering Academy krijgen jonge, enthousiaste en getalenteerde ingenieurs de kans een kijkje te nemen in de keuken van de Formule 1 wereld. De winnaar van de Altran Engineering Academy krijgt een werkstage van zes maanden aangeboden bij het Research & Development team van ING Renault F1 onder de deskundige leiding van Altran. Daarnaast krijgt de winnaar gedurende deze periode de beschikking over huisvesting nabij Oxford en het gebruik van een auto.

Inschrijven voor de Altran Engineering Academy is mogelijk tot 15 mei 2008. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op: www.altran-academy.com. Bekijk het Altran Academy filmpje op: http://www.youtube.com/watch?v=4xF_g1lnKPg&eurl=http://www.altran-academy.com/

###

Over Altran
Altran is de toonaangevende consultancy-firma op het gebied van innovatie en technologie. Met 17.502 consultants is Altran actief in tal van disciplines, variërend van engineering en kwaliteitszorg tot informatietechnologie en organisatieadvies. Altran ondersteunt bedrijven in iedere fase van de innovatiecyclus. Klanten vertrouwen op Altran voor - bijvoorbeeld - het volgen en monitoren van technologische ontwikkelingen, toegepast wetenschappelijk onderzoek, het product-gereed maken van technologische innovatie en het productierijp maken van uitvindingen. Altran ondersteunt klanten in vrijwel iedere branche: automobielindustrie, lucht- en ruimtevaart, telecommunicatie en energie. Altran, opgericht in 1982, is actief in twintig landen. De omzet bedroeg in 2007: 1.591,4 mln. euro. Kijk voor meer informatie op www.altran.com.

(Rechtenvrij) Foto materiaal beschikbaar op:
http://www.altran-academy.com/mediakit.php

Neem voor meer informatie contact op met:
Text 100 Public Relations
Robbert Vreeburg
T: +31 (0)20 530 4344
E: robbert.vreeburg@text100.nl

Altran
Wouter Mellaart (Marketing Manager)
T: +31 (0)6 4181 7064
E: wouter.mellaart@altran.com