Ingezonden persbericht


Aladdin neemt deel aan Juniper Networks J-Partner-programma voor samenwerkingsoplossingen

Aladdin eToken en Juniper SSL VPN-oplossingen ideale beveiligingscombinatie voor externe toegang tot bedrijfsystemen

IJsselstein, 6 mei 2008 - Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), wereldwijd leverancier van oplossingen voor internet- en softwarebeveiliging, neemt deel aan het J-Partner-programma van Juniper Networks. Zo kan de leverancier ondernemingen voorzien van Aladdin eToken-apparaten voor tweefactorauthenticatie in combinatie met Juniper Networks SSL VPN-oplossingen. Hiermee profiteren organisaties van een uitstekende beveiliging van de externe toegang tot hun bedrijfsnetwerk.

Dankzij de samenwerking beschikken organisaties over een beveiligde toegang tot bedrijfskritische netwerken en bronnen. Daardoor kunnen ze een flexibele, veilige en schaalbare oplossing implementeren met meerdere technologieën voor beveiligde externe toegang, zoals VPN en draadloos. Dit in combinatie met authenticatie van digitale certificaten (PKI) en eenmalige wachtwoorden (OTP). Bovendien stelt de gecombineerde oplossing organisaties in staat te blijven voldoen aan regelgeving op het gebied van toegang tot vertrouwelijke gegevens, zoals PCI-standaarden, HIPAA, SAFE en Sarbanes-Oxley. Ondernemingen kunnen met de gezamenlijke oplossing namelijk de identiteit van gebruikers controleren bij toegangsverlening tot het netwerk.

"Juniper Networks werkt samen met bedrijven als Aladdin om hoogwaardige netwerkoplossingen te bieden, die volledig aan de klantwensen voldoen", zegt Doug Erickson, directeur Wereldwijde Samenwerking en Kanaalontwikkeling bij Juniper Networks. "De combinatie van de Aladdin eToken- en de Juniper Networks SSL VPN-oplossingen beveiligt de externe toegang op meer plaatsten dan alleen op eindpunten en zorgt ervoor dat klanten veilig toegang hebben tot de bedrijfsnetwerken."

De eToken-smartcardapparaten van Aladdin, zoals eToken Pro, eToken NG-FLASH en eToken NG-OTP, zijn voortaan direct beschikbaar in combinatie met bepaalde Juniper Networks SSL VPN-oplossingen. De eToken NG-OTP-oplossingen van Aladdin zorgen voor een beveiligde toegang tot de Juniper Networks SSL VPN client door gebruikers te voorzien van een veilig eenmalig wachtwoord en legitimatiegegevens. Het krachtige Token Management System (TMS) van Aladdin is tevens beschikbaar voor een volledig beheer van de levenscyclus van alle Aladdin eToken-apparaten.

"Door de samenwerking met Juniper Networks kunnen wij een uitgebreide, veilige oplossing voor externe toegang bieden in de markt voor identiteits- en toegangsbeheeroplossingen", aldus Phil Pavay, vicepresident Global Business Development van Aladdin Knowledge Systems. "Zakelijke klanten die de interoperabele oplossing implementeren, kunnen erop vertrouwen dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang krijgen tot hun bedrijfskritische intellectuele eigendom zonder het netwerk in gevaar te brengen."

Over het Juniper Networks J-Partner-programma

Juniper Networks verandert de netwerkwereld. Het biedt Aladdin-klanten een voorsprong op de concurrentie met de meest geavanceerde netwerk- en beveiligingsoplossingen in de markt. Voor meer informatie over deelname aan het J-Partner-programma voor samenwerkingsoplossingen: www.juniper.net/partners/.

Over Aladdin

Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël), is wereldwijd leverancier van oplossingen voor internet- en softwarebeveiliging. Aladdin-klanten, variërend van softwareleveranciers tot bedrijven in uiteenlopende sectoren, profiteren van een veilig gebruik en veilige distributie van digitale content. De Aladdin-oplossingen beschermen applicaties, internetgebruik en -toegang en bedrijfsinformatie, en stimuleren de productiviteit. Het Benelux-hoofdkantoor van Aladdin is gevestigd in IJsselstein.