Ingezonden persbericht


Iron Mountain maakt resultaten eerste kwartaal 2008 bekend

* Groeiende omzet services zorgt voor hogere omzet en OIBDA dan voorzien. * Kwartaalomzet stijgt ten opzichte van het zelfde kwartaal 2007 met 18 procent tot 749 miljoen dollar. * OIBDA met 14 procent gestegen tot 176 miljoen dollar, exclusief impact door verkoop van eigendommen. * Operationele winst stijgt tot 106 miljoen dollar en nettowinst naar 16 dollarcent per aandeel. * Goed eerste kwartaal prima uitgangspositie voor realisatie financiële doelstellingen 2008; aankondiging positieve herziening financiële verwachting voor 2008.

Alphen a/d Rijn, 6 mei 2008 - Iron Mountain, Incorporated (NYSE: IRM) heeft de financiële resultaten over het eerste kwartaal van het boekjaar 2008, eindigend op 31 maart 2008, bekend gemaakt. Het bedrijf rapporteerde een sterke omzetgroei, een hogere operationele winst voor afschrijvingen (OIBDA) en een nettowinst van 16 dollarcent per aandeel.

Iron Mountain realiseerde in het eerste kwartaal van 2008 een omzetgroei van 18 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal van 2007. Dit is te danken aan een interne groei van 9 procent, terwijl overnames en gunstige wisselkoersen ongeveer 10 procent hebben bijgedragen aan de totale groei. Het bedrijf realiseerde bovendien een sterke omzetgroei in de divisies North America Physical, International Physical en Worldwide Digital. De totale omzetgroei komt voornamelijk voort uit groei in services. De OIBDA van 176 miljoen dollar is hoger dan voorspeld. De nettowinst in het eerste kwartaal van 2008 bedroeg 33 miljoen dollar of 16 dollarcent per aandeel. De kapitaaluitgaven waren in lijn met de verwachtingen.

In de bijlage vindt u het volledige Engelstalige persbericht.

###

Iron Mountain
Iron Mountain Europe is een dochterbedrijf van Iron Mountain, Incorporated (NYSE: IRM), wereldwijd leider in informatiebescherming en storagediensten. Het bedrijf bedient in Europa 56 verschillende markten in 18 landen. Voor meer informatie: www.ironmountain.nl.

Iron Mountain biedt oplossingen en diensten voor storage, bescherming en beheer van fysieke en digitale media. Hiertoe behoren onder andere consultancydiensten en disaster recovery-oplossingen. Bedrijven profiteren met de producten en oplossingen van Iron Mountain van kostenverlaging voor databeheer, een veilig beheer van bedrijfskritische informatie, risicobeheer voor compliancy en toegenomen bedrijfscontinuïteit. Het bedrijf is opgericht in 1951 en biedt zijn diensten aan meer dan 100.000 bedrijven in de Verenigde Staten, Canada, Europa, Latijns-Amerika en de Pacific. Iron Mountain heeft wereldwijd ruim 18.000 mensen in dienst en behaalde in 2006 een omzet van $2,4 miljard.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht