Ingezonden persbericht


Universiteit Maastricht
Persbericht
6 mei 2008

Prof.dr. Martin Paul nieuwe decaan Faculty of Health, Medicine and Life Sciences

Prof.dr. Martin Paul is door het College van Bestuur van de Universiteit Maastricht per 1 september 2008 benoemd tot decaan van de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML). Professor Paul (50) is momenteel decaan en lid van de Raad van Bestuur van het Charité Universitätsmedizin in Berlijn. Hij volgt in deze functie prof.dr. Harry Hillen op, die per 1 juni 2008 met pensioen gaat.

In zijn functie als decaan FHML zal prof.dr. Paul tevens vice-voorzitter zijn van de Raad van Bestuur Maastricht Universitair Medisch Centrum+. Binnen Maastricht UMC+ beogen de FHML en het academisch Ziekenhuis Maastricht een internationale voortrekkersrol te bekleden op het gebied van onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg.

Paul is hoogleraar Klinische Farmacologie en Toxicologie en kan bogen op een indrukwekkende wetenschappelijke en bestuurlijke staat van dienst. Zo is hij ondermeer verbonden geweest aan de Harvard Medical School en is hij voorzitter geweest van DEAN, het Europese netwerk van decanen.

Charité Universitätsmedizin is één van Europa's grootste Universitaire Medische Centra met een jaarlijks budget van ruim een miljard euro. Het onderzoek en de patiëntenzorg van Charité wordt wereldwijd als excellent beschouwd.

Het College van Bestuur verwacht dat de nieuwe decaan als geen ander vorm kan geven aan de ontwikkeling van Maastricht UMC+. Paul heeft ruime ervaring opgedaan in de samenwerking tussen een medische faculteit en academisch ziekenhuis. Als decaan van Charité heeft hij in belangrijke mate bijgedragen aan de versterking van het onderzoek en heeft hij een organisatie gecreëerd gericht op excellentie. Hierdoor is Charité de afgelopen jaren bijzonder succesvol geweest in het verwerven van externe middelen voor het onderzoek. Naast zijn werkzaamheden als decaan is hij tevens actief gebleven in onderwijs en onderzoek.

Het College van Bestuur is tot benoeming overgegaan op basis van een unanieme voordracht door een breed samengestelde commissie onder voorzitterschap van prof.dr. André Knottnerus, met als leden prof.dr. Coen Stehouwer, prof.dr. Harry Struijker Boudier, prof.dr. Nanne de Vries en dr.ir. Jo Ritzen. De Faculteitsraad FHML, alsmede de Raad van Toezicht azM hebben positief over de voordracht geadviseerd.



Ingezonden persbericht