Ingezonden persbericht


Persbericht

ID interactive tekent voor concept en ontwikkeling nieuw web platform Erasmus MC

Zwolle, 6 mei 2008 -- ID interactive, het full service-bureau voor interactieve digitale media, heeft het nieuwe web platform van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam ontworpen en vormgegeven. De ontwikkeling van het nieuwe platform was een gezamenlijk project met Getronics PinkRoccade, dat de technische uitwerking voor zijn rekening nam. Met het nieuwe web platform is het Erasmus MC in staat om haar online ambities waar te maken.

Het Erasmus MC is het grootste medisch centrum van Nederland. Het heeft te maken met een groot aantal doelgroepen, waaronder patiënten, verwijzende huisartsen of specialisten, onderzoekers, studenten of relaties. De uitdaging voor ID interactive was om een eenduidig platform te ontwikkelen, waar toch alle doelgroepen snel hun weg kunnen vinden. "We moesten een goede balans zien te vinden", aldus Max Schrevelius, creative director bij ID interactive. "Het platform moest één geheel worden, waarbij elke afdeling de mogelijkheid zou hebben om er haar eigen 'tone of voice' aan mee te geven."

ID interactive heeft dit gerealiseerd door middel van een template-structuur. De content voor internet, intranet en op termijn ook het extranet wordt decentraal beheerd door 350 redacteuren binnen het Erasmus. Zij kunnen onder andere hun eigen beeldmateriaal en navigatie selecteren, maar dankzij de templates krijgen alle pagina's wel dezelfde uitstraling. Dit was een belangrijke eis voor het Erasmus MC: één platform om het 'merk' Erasmus krachtig neer te zetten.

Reinier M. Etienne, communicatieadviseur nieuwe media bij het Erasmus MC: "Voor ons was de inrichting van één content management systeem noodzakelijk voor een meer efficiënt contentbeheer en verbetering en borging van de kwaliteit van de presentatievorm. Daarnaast kunnen we nu de aanwezige kennis binnen het Erasmus MC beter benutten, inclusief een eenduidige ontsluiting hiervan naar patiënten, wetenschappers, verwijzers, eigen medewerkers en andere betrokkenen."

Dankzij het nieuwe, toekomstvaste webplatform is het Erasmus MC in staat om nieuwe ontwikkelingen op medisch (ICT)-gebied te ondersteunen, zoals het elektronisch patiëntendossier, online agendering en online wachtlijsten.

ID interactive - Burgemeester Van Roijensingel 21 - 8011 CT Zwolle Tel: 038-4229999 - e-mail: info@idinteractive.nl - internet: www.idinteractive.nl

Over ID interactive
ID interactive is een full service-bureau voor interactieve digitale media, gespecialiseerd in strategie en creatie. Het bureau ondersteunt en realiseert actiematige en strategische projecten en levert daarmee een substantiële bijdrage aan de online marktstrategie van A-merken (in wording). Het dienstenpalet van ID interactive bestaat uit advies en design van corporate websites, webshops, extranetten, portals, e-mail nieuwsbrieven, games en banners en ID manager, het softwareplatform voor marketing resource management. ID interactive is onderdeel van Capital ID. Voor meer informatie zie: www.idinteractive.nl.


---