Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

Informatiepunt inburgering:Vind je weg in Nederland bij de bibliotheek!


6 mei 2008 print
Op vrijdag 16 mei om 16.00 uur wordt in de bibliotheek Uithoorn officieel het informatiepunt inburgering geopend door wethouder Monique Oudshoorn. Dit informatiepunt helpt mensen bij hun inburgering in Nederland. Hier is alle informatie te vinden om gemakkelijk en snel Nederland te leren kennen!

Als je geboren bent in een ander land en je komt in Nederland wonen en werken, moet je inburgeren. Om elkaar goed te begrijpen, is het belangrijk om Nederlands te spreken. Ook is het belangrijk om kennis te hebben van Nederland en de Nederlandse samenleving. Al deze onderwerpen komen aan de orde tijdens het inburgeren.

Oefenen met de lesstof

Het informatiepunt inburgering in de bibliotheek geeft mensen de mogelijkheid om te oefenen met de lesstof en het inburgeringexamen. En je vindt er informatie over verschillende cursussen en opleidingscentra. Het informatiepunt krijgt een duidelijk herkenbare plek in de bibliotheek. Op deze plek staat een computer ter beschikking met speciale programma's en links naar websites. In het informatiepunt staan ook boeken, cd's, cd-rom's over Nederland en het leren van Nederlands. En eenvoudige leesboekjes voor volwassenen. Het inburgeringtraject wordt afgesloten met een examen.

Van harte welkom

Iedereen die meer wil weten over het informatiepunt en over Nederland, is van harte welkom bij de opening op 16 mei om 16.00 uur in de openbare bibliotheek, Alfons Ariënslaan 1.
^